Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Endgame Gear Xstrm

Vår hårdvaruskribent Fredrik "No Curl" Lindman har provat en ny mikrofon från Endgame Gear och gillar det han hör...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Streaming har varit en het potatis länge nu och numera finns det betydligt fler alternativ än de klassiska mikrofonerna från Blue (Yeti) som de flesta streamers använde sig av då det begav.
Detta segment har exploderat på marknaden sedan dess och HyperX, Streamplify och Logitech har alla försökt att norpa åt sig en del av streamingbooms-kakan. Ett annat av alla dessa märken är tyska Endgame Gear och deras modell med det något fåniga namnet Xstrm som provar en lite annorlunda design som sin grej och har gjort mikrofonen trekantig i stället för den traditionella runda looken. Spännande att se vad det kan ge för fördelar och kul med något som designmässigt ser lite fräckare ut.

HQ
Endgame Gear Xstrm
Den har en lite annorlunda design med den trekantig formen på mikrofonen och ser väldigt fräck ut.

Endgame Gear är inget märke jag hunnit prova någon produkt från ännu men det har sin förklaring då det är rätt nya på marknaden. Det Berlin baserade företag har dock redan blivit prisade för sina möss och nu släpper de alltså en mikrofon i första hand avsedd för streamers. Som jag skrev tidigare är designen lite annorlunda och jag gillar den trekantiga formen skarp, ser lite coolare ut på skrivbordet helt klart. Den känns väldigt välbyggd med sin rejäla fot och gummiupphängningen som håller fast mikrofonen känns även den påkostad och stabil. Den är färdigihopsatt direkt ur kartong och har ett magnetiskt puffskydd som enkelt går att flytta beroende på om du har mikrofonen på bordet eller hängande från ett stativ. På framsidan sitter det en knapp för att höja och sänka känsligheten på mikrofonen och på samma knapp justeras RGB-ljuset. På baksidan finns det en 3,5millimeters ingång för hörlurar och en knapp för att slå av och på brusreduceringen. Den kopplas in med en två meters USB-C kabel och har ingen mjukvara utan är "plug and play" vilket jag gillar skarpt då du slipper ladda hem någon onödig programvara bara för att höja volymen i princip.

Endgame Gear Xstrm
Det går att välja mellan 12 olika färger på belysningen med hjälp av ratten på framsidan. Samma ratt används för att justera känsligheten på mikrofonen.

Xstrm har en 20 millimeters guldpläterat kondensator och går att köra i 192 kHz med 24 bitars samplingshastighet och det räcker mer än väl då det är samma kvalitet som används i riktiga inspelningsstudios. Rösten låter kristallklar och den höga upplösningen gör att varenda liten detalj hörs väldigt väl. Det blir ett helt annat djup i ljudet jämfört med mikrofonen på ett vanligt gaming-headset och kompisarna på Teamspeak undrar varför jag helt plötsligt låter som jag sitter i samma rum som dem. Den fångar upp ljudet väldigt bra, nästan lite för bra då det är lätt att få med ljud från omgivningen men det finns en knapp för brusreducering på baksidan som plockar bort bakgrundsljud om du till exempel spelar med ett mekaniskt tangentbord och vill slippa att knattret från tangenterna plockas upp i mikrofonen. För att ytterligare minska brus i ljudet sitter det ett puff-skydd som filtrerar bort luftpuffarna från när du pratar och det märkte jag ganska stor skillnad på jämfört med till exempel HyperX QuadCast som inte har något sådant skydd att där hörs den typen av ljud tydligare.

Detta är en annons:

Endgame Gear Xstrm är en riktigt bra streaming-mikrofon och jag tycker de gör helt rätt som gör designen lite annorlunda för att sticka ut och göra något eget. Den valbara belysningen mellan tolv olika färger är även den suverän för att hjälpa streamers matcha färgvalet i sin layout men tyvärr tycker jag den lyser alldeles för starkt och går inte att dimma ner utan bara att stänga av vilket är synd. Bortsett från det har den funkat helt perfekt och jag lyfter på hatten för en mycket trevlig produkt.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Fräck design, tung och robust, smarta lösningar, bra materialval, kvalitetskabel, riktigt bra ljud, enkel att hantera
-
Går inte att sänka ljuset på RGB-belysningen
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content