Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Ticwatch Pro 3 Ultra

Dags för Hegevall att bluddra ur sig sina åsikter om den uppgraderade smartklockan från Mobvoi och den här gången är han gruvligt imponerad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Förutom Samsung Galaxy Watch och Apple Watch har jag inte jättestor erfarenhet av smarta digitalklockor men efter att ha haft Apple Watch 4, 5, 6 samt 7 på handleden i vad som sammanlagt borde handla om ett drygt år, känner jag mig trots allt tillräckligt rutinerad här för att kunna dela ut betyg på Ticwatch Pro 3 Ultra, som imponerat på mig.

HQ
TicWatch Pro 3 Ultra GPSTicWatch Pro 3 Ultra GPSTicWatch Pro 3 Ultra GPSTicWatch Pro 3 Ultra GPS
Snyggt, städat, svart.

Ticwatch Pro 3 Ultra påminner väldigt mycket om föregångaren. Faktum är att nyheterna i denna utgåva är få, men de finns där. Under skalet hittar vi samma Snapdragon Wear 4100-processor som i Ticwatch 3 och det är samma 1,4"-skärm som senast, också. Klockan är byggd av rostfritt, pulverlackat stål samt en nylonkomposit som mer känns som keramik, och ger ett påkostat premiumintryck. Designen är briljant då Ticwatch Pro 3 Ultra precis som Ticwatch 3 mer ser ut som en snyggt tidlös Tag Heuer eller Omega sett till proportioner och former, än som en digital smartklocka - Något som jag som klocknörd verkligen uppskattar. Om jag lägger denna klocka på mitt skrivbord bredvid min Apple Watch 7 och jämför den rent designmässigt så skulle man verkligen aldrig kunna tro att det är Apples klocka som kostar 7000 kronor medan Ticwatch Pro 3 Ultra kostar 2990 kronor. Den känns verkligen precis tvärtom, och det gäller även för när man väl plockar upp dem och spänner fast klockorna runt sin handled.

TicWatch Pro 3 Ultra GPS
I handen (eller kanske snarare "på") känns den som en renodlad premiumprodukt.

Ticwatch Pro 3 Ultra andas kvalitet och känns påkostat genomtänkt från första stund. På Ultra-modellen sitter det ett gummiband vilket kanske känns lite som ett nedköp jämfört med läderbandet på föregångaren men jag tycker snarare tvärtom. Bandet är av god kvalitet, lagom långt och hutlöst bekvämt och årets modell levereras med Gorilla-glas också, vilket ska vara ohyggligt svårt att både repa och ha sönder. Skärmen i sig är egentligen dubbla skärmar och detta eftersom man från tillverkarens sida vill spara batteritid, och den här lösningen är i grunden fullständigt genialisk sett till hur det fungerar och hur mycket ström som används. I botten sitter det en AMOLED-skärm som sedan täckta av en LCD-skärm av FSTN-typ och medan AMOLED-skärmen sköter fyrfärgssysslorna som appar och annat, visar LCD-skärmen tiden, något som gör att jag endast tvingats ladda denna smartklocka var femte dygn. Briljant, som sagt. För den som dessutom inte vill nyttja smartfunktionerna utan bara ha en snygg digitalklocka kan man ställa in så att den enbart nyttjar toppskärmen och enbart visar tid och datum och då måste Ticwatch Pro 3 Ultra laddas ungefär var 45:e dag.

Detta är en annons:
TicWatch Pro 3 Ultra GPSTicWatch Pro 3 Ultra GPSTicWatch Pro 3 Ultra GPS
Glöm Apple Watch nu...

En av nyheterna i denna klocka är hälsoaspekten där man har kikat en del på Apple och precis som i stort sett allt annat här, fungerar denna del väldigt bra. Klockan kollar av mitt hjärta via pulsen, rapporterar om dubbelslag och eventuellt flimmer, den varnar om stressnivåer och om hur mycket energi jag gör av med och den kan analysera mina träningspass vilket jag har haft användning av. I slutändan handlar det om en kvalitetsklocka med superb design, fina material och superb funktionalitet som borde kosta minst 2000 kronor mer än vad den faktiskt gör.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Strålande design, fenomenala materialval, superbekväm passform, lagom storlek, strålande batteritid, lysande skärm
-
Något seg GPS
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
Ticwatch Pro 3 Ultra

Ticwatch Pro 3 Ultra

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Dags för Hegevall att bluddra ur sig sina åsikter om den uppgraderade smartklockan från Mobvoi och den här gången är han gruvligt imponerad...



Loading next content