Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Marshall Woburn II

Efter att ha bländats av briljansen i Marshall Emberton har Hegevall satt gaddarna i deras allra största Bluetooth-högtalare...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Den minsta av alla Marshalls nuvarande Bluetooth-högtalare stavas Emberton och den är inte särskilt mycket större, eller tyngre, än en normalstor smörtacka. Och den låter så pass bra att man får en liten tår i ögat, som man likt polisen i Det regnar köttbullar 2 tvingas pressa tillbaka. För att slippa skämmas. Efter att ha testat den blev jag rysligt nyfiken på resten av svenska Zound Industries licensierade Marshall-produkter och jag har nu tillbringat en del tid tillsammans med Stanmore samt den allra största modellen; Marshall Woburn II.

HQ

Designen är naturligtvis briljant. I all sin självklara enkelhet. Woburn II ser exakt ut som en mindre gitarrförstärkare och materialen känns påkostade och lyxiga. Allt från lädret till tyget på framsidan till de guldfärgade knapparna på ovansidan känns högkvalitativa och till skillnad från mycket annat i denna prisklass (4500 kronor) är det lätt att gilla denna högtalare lite extra.

Marshall Woburn II
Den är verkligen urläcker, särskilt i gräddvitt. Uuuurläcker.

Marshall Woburn II är ingen portabel högtalare då den kräver ström via sladd, inte innehåller något batteri plus att den är för stor för att hålla på att släpa runt på. Den mäter 40 x 31 x 20 cm och väger närmare nio kilo vilket gör den till en av de största Bluetooth-högtalarna vi någonsin testat här på Gamereactor, och ljudet rimmar på storleken, och på varumärket i stort. Det finns något riktigt trivsamt i en högtalare, eller en hel produktserie med högtalare, som är helt och hållet kalibrerad och designad för att primärt spela rockmusik. Allting som byggs och säljs i Bluetooth-sfären från varumärken som Sonos, Sony, Bose, Yamaha, Apple, UE, Urbanista och i stort sett allting annat kalibreras ju naturligtvis för att spela upp den mest populära topplistemusiken och då pratar vi ju artister som Ed Sheerran, Drake, Jay-Z, Justin Bieber, Tailor Swift, The Weekend med flera, där allt vad distade gitarrer och analoga trummor helt och hållet saknas.

Marshall och tillverkarna Zound Industries tänker som sagt annorlunda här, eftersom varumärket skapat ljuva elgitarrljud inom rockvärlden sedan 60-talet och Woburn II är verkligen inget undantag. Från startljudet när man aktiverar denna högtalare (som låter som när man trycker ned distpedalen) till hur Woburn II låter när man bränner igång Black Dog med Zeppelin, är det en ljudbild som jag som rock/hårdrocks-fanatiker älskar. Det blir aldrig stökigt, vasst eller rörigt som det så ofta kan bli med andra högtalare när man kör igång musik dränkt i dist, tvärtom. Här finns det värme, separation, upplösning, kontroll vilket innebär att dynamiken är lysande. Woburn II låter dessutom lika "stort" som den ser ut. Ljudbilden är massiv, och det finns mängder av ljudstyrka här. Mängder.

Detta är en annons:
Marshall Woburn II
Den låter lika stort som den ser ut att göra. Maffigt är bara förnamnet och Woburn II väger nästan nio kilo.

Att synka Woburn II med sin mobiltelefon (i mitt fall Iphone 13 Pro Max) är dessutom busenkelt. Marshalls app är suveränt smidig och trevligt utformad och allting går blixtsnabbt att begripa och nyttja. Det finns ingen wifi-möjlighet här dock vilket känns lite snålt, med tanke på det höga priset men någon större katastrof är det naturligtvis ej. Marshall Woburn II är inte fullt lika briljant som Emberton, och jag hade velat se ett inbyggt batteri här samt wifi-funktionalitet, men det är en riktigt bra rockhögtalare som dessutom är snyggare än 99% av allting annat i denna produktkategori.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Varmt och tungt ljud med massor av dynamik, smidig Bluetooth-funktionalitet, urläcker design, påkostade material
-
Saknar inbyggt batteri, går inte att koppla in en elgitarr
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Marshall Woburn II

Marshall Woburn II

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Efter att ha bländats av briljansen i Marshall Emberton har Hegevall satt gaddarna i deras allra största Bluetooth-högtalare...



Loading next content