Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G435 Lightspeed

Hegevall har haft Logitechs 160 gram superlätta budgetheadset på skallen de senaste veckorna och är nu redo att dela ut betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Världens lättaste gamingheadset som väger mindre än en påse Djungelvrål. 160 gram, närmare bestämt, vilket är en smula bisarrt. Första gången jag packade upp dessa budgetlurar började jag skratta, eftersom de verkligen inte väger nånting, alls. För att kunna genomföra detta har Logitech naturligtvis tvingats använda lätta, billiga plaster och ett lättviktstyg på kuddarna i kåporna vilket gör att de verkligen känns och ser ut att kosta 799 kronor. Något som jag absolut inte kan säga om Logitechs andra budgetlurar Pro, som kostar 999 kronor och erbjuder mer av allt som du hittar i G435.

HQ
Logitech G435 Lightspeed
Designen är gräslig och materialen billiga. Men! Lurarna är snorlätta och hållbara.

Logitech G435 Lightspeed är helt klart ämnat för den yngre spelaren då det är designat som något från Lekia, med ljuslila, knallgula, rosa och turkosa färger och en design som sagt ser billig ut. Simpel. Med det sagt innebär inte detta att de inte låter bra, för de gör de. För 799 kronor är det verkligen inte särskilt enkelt att hitta ett headset som låter bättre och det är ju inom detta segment som Logitech verkligen spänt musklerna under de senaste åren. Att de dessutom är trådlösa via Lightspeed för detta låga pris, är naturligtvis också en fördel med G435.

G435 är helt och hållet konstruerat av återanvända material, det går relativt enkelt att byta ut kuddarna på kåporna om man svettats sönder dem under 2000 Fortnite-matcher. Det finns ett bra djup mellan kuddarna och själva elementen vilket är en svaghet hos Logitech Pro och Pro X, och de sitter finfint på skallen utan att krama kraniet eller skava runt öronen. Mikrofonen är bra, kanske till och med förvånansvärt bra och det finns möjlighet att köra dessa lurar med Windows-baserad Dolby Atmos, som förutom att det är något av en gimmick, fungerar bra.

Logitech G435 Lightspeed
Får det lov att vara laserblå lurar med chockrosa detaljer?
Detta är en annons:

När det gäller ljudkvaliteten och ljudkaraktären i Logitech G435 Lightspeed är den bra och det saknas inte bas vilket jag på förhand absolut skulle vara ett problem, här. Ljudet är inget att vråla sig hes över och det finns såklart gott om headsets som låter bättre men inte för 799 kronor. För dig som vill ha något billigt, superlätt och smidigt med god ergonomi och bra mikrofon är detta ett klockrent alternativ, även om du kommer att se ut som en fjortiz.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Balanserad ljudbild, trevlig ergonomi, bra mikrofon, vettig batteritid, superlätta
-
Hemsk design, plastigt, tyget på kåporna känns en aning strävt efter ett 20-tal timmar
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Logitech G435 Lightspeed

Logitech G435 Lightspeed

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Hegevall har haft Logitechs 160 gram superlätta budgetheadset på skallen de senaste veckorna och är nu redo att dela ut betyg...



Loading next content