Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Razer Hammerhead True Wireless Pro

Razers senaste Pro-snäckor erbjuder portabelt ljud till ett pris på runt 2000 kronor. Vi har testat hur väl prislappen matchar kvalitén.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Razer har uppdaterat sina in ear-hörlurar vid namn Hammerhead med en upphottad Pro-variant, och vi har hårdtestat dem i ett par veckor både under arbetstid och ute i det ogästvänliga höstvädret. Överlag erbjuder Hammerhead True Wireless Pro ett par helhetssnäckor som levererar gediget ljud oavsett vilken mediatyp du föredrar att konsumera, och även om prislappen möjligen kan vara något för hög så får man väldigt mycket för pengarna.

HQ

Hörlurarna i fråga kommer i ett litet och städat etui som är gjort i ett mattsvart plastmaterial. Det finns en lätt insjunken textlogga på lockets överdel och en mindre laddlampa på ena sidan. Utseendemässigt är det en väldigt sober design som man inte hade skämts över att plocka fram bland släkt och vänner, och det enda jag inte tycker om är det fula Razer-emblemet som pryder hörlurarnas baksida. Fodralet är även tämligen smalt vilket gör det lätt att skjuta ner i jeansfickorna, och materialet är dessutom inte allt för farligt när det kommer till fingeravtryck.

Razer Hammerhead True Wireless Pro
Snäckor och etui väger tillsammans 53g.

Gällande laddningen så håller själva lurarna, enligt produktbeskrivningen, 4 timmar speltid och fodralet ska därtill hålla upp till 16 vilket totalt ger en användningstid på 20 timmar. Räkna dock med att detta inte stämmer exakt (är bara maxprestationen som noterats), men du kan lätt gå ett par dagar utan att tänka på energitillgången, i alla fall om du inte belastar batterierna för hårt per dygn. Du laddar förövrigt dessa stöttåliga rackare via en medföljande USB C-sladd, och att få ett fulladdat fodral + hörlurar går på runt 90 minuter.

När det kommer just tålighet så har Razer Hammerhead belönats med en IPX4-klassificering vilket betyder att de klarar av lättare vattenstänk under begränsad tid. Att gymma med dessa öronproppar är således inga problem och jag har även använt de under ett par regniga höstpromenader utan några anmärkningar på dess funktion. Sådant som skrapmärken syns därtill inte speciellt tydligt på varken etuiet eller själva lurarna, och då jag har använt dem rätt bekymmersfritt genom att ha dem i fickor med verktyg och annan elektronik så är det absolut ett plus att de klarar av en del stryk.

Detta är en annons:
Razer Hammerhead True Wireless Pro
Laddlampan indikerar hur mycket ström du har kvar; grönt ljus är bra medan rött ljus är sämre.

Lurarnas design påminner sedan en del om Apples Airpods Pro med sin lätt vinklade högtalareport och lite längre bottendel som sticker ner mot öronsnibben. Till en början tyckte jag att de kändes som de satt lite löst, speciellt då jag är van med Sennheiser CX True Wireless som går att trycka längre in i hörselgångarna, men jag lärde mig snabbt att ignorera den känslan då dessa sitter bastant och klarar av rätt kraftigt headbangande utan att trilla ut. Designen gör även att ljudet blir bättre då just silikonkuddarna inte hamnar för långt in i örat vilket kan förvränga ljudvågorna - ingen sådant problem här.

Jag ska sedan erkänna att jag inte är en audiofil likt Petter "bra klang i diskanten" Hegevall, men mina lekmannaöron tycker ändå att Razer har hittat en väldigt varm och tydlig ljudbild i det här fallet. Det finns en fyllig bas utan att det blir brötigt och du kan lätt urskilja subtila toner, instrument och effekter utan att behöva mixtra bland inställningarna. Är du ute efter den saftigaste basen så finns det dock garanterat bättre alternativ på marknaden, men om en mer levande och mångfacetterad ljudprofil uppskattas så finns det mycket att hämta i dessa hammarhajar. Räkna dock inte med att den högsta volymen kommer blåsa dig av stolen. Det är absolut högt nog för gemene man, men om du gillar onaturligt hög volym så kommer dessa kännas lite tama.

Razer Hammerhead True Wireless Pro
Razer-loggan är tyvärr inte den vackraste, men annars är designen riktigt lyckad.
Detta är en annons:

Gällande inställning förresten så är Razer Hammerhead True Wireless Pro kompatibla med Razers egna ljudapp, och i denna kan du göra allt från att göra passformstest till Equalizer-pill. Den bästa egenskapen är dock att du kan "mappa" om alla tryck-kommandon för att få ett användningsschema som passar just dig, och du är således inte låst till fabriksinställningarna i hur du vill integrera med dina hörlurar. En annan uppskattat detalj är att snäckorna känner av när du plockar ut dem ur öronen och stannar därefter musiken eller videon som spelas. Detta är otroligt behändigt då jag vet inte hur många gånger jag stått på jobbet och tagit ett face-to-face samtal samtidigt som Riots "Thundersteel" fortsatte att smattra i hörluren jag höll i handen då ens fingerkommando inte registrerades korrekt.

Razer är förövrigt som bekant ett så kallat "Gamer-märke" och även dessa hörlurar marknadsförs med det användningsområdet i åtanken. Jag personligen skulle nog aldrig använda ett par Bluetooth-lurar om det vankas professionellt multiplayer-röj, men för ett stämningsfullt ljudalternativ när man inte vill att omgivningen ska höras (eller höra) så fungerar dessa utmärkt. Gaming-läget minskar förövrigt fördröjningen när man lirar, och när jag var uppkopplad mot min smart-TV och körde Metroid Dread så var det faktiskt en tydlig och märkbar skillnad i hur snabbt Samus armkanon lät när jag jag hade läget aktivt eller inte.

Razer Hammerhead True Wireless Pro
I paket får du ett urval av diverse silikonkuddar att välja mellan, och du får även ett par Comply-toppar som gör passformen ännu bättre.

Gällande brusreduceringen så plockar man återigen in godkända betyg utan att briljera. De övre och undre registret suddas lätt ut i högljudda miljöer, men total tystnad är givetvis inget som uppnås. Du kan även slå på "ambient-läget" som låter dig höra mer av din omgivning, men skillnaden mellan det och att ha ANC avstäng var minimalt. Mikrofonen gör sedan ett acceptabelt resultat med att bära din röst via telefonsamtal, men det är ytterst sällan jag tycker Bluetooth-lurar lyckas få till just den här aspekten speciellt bra, och Razers variant är tyvärr inget som ändrar den åsikten.

I slutändan så erbjuder Razer Hammerhead True Wireless Pro ett par väldigt bastanta hörlurar som både fungerar utmärkt att lyssna på musik och titta på film med. Spelläget presterade över förväntan och den övergripande designen känns elegant och städad utan att dra onödigt mycket uppmärksamhet till sig. Prislappen på runt 2000 kronor gör att konkurrensen och kraven blir högre, men som helhetslösning för dina ljudbehov på språng finns det lite att klaga på.

Razer Hammerhead True Wireless Pro
Att parkoppla med din telefon eller valfri och kompatibel bluetooth-apparat är busenkelt.
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Mångsidiga, subtil design, bra ljud, tåliga.
-
Något saftigt pris, sämre samtalskvalité,
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Razer Hammerhead True Wireless Pro

Razer Hammerhead True Wireless Pro

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Joakim Sjögren

Razers senaste Pro-snäckor erbjuder portabelt ljud till ett pris på runt 2000 kronor. Vi har testat hur väl prislappen matchar kvalitén.



Loading next content