Svenska
Gamereactor
nyheter
Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V kommer till PS5 och Xbox Series S/X den 15 mars

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Planen var ursprungligen att en förbättrad version av Grand Theft Auto V skulle släppas till Playstation 5 och Xbox Series i november förra året, men redan i september fick vi veta att detta försenats till någon gång i mars. Nu vet vi exakt när och mer om vad som uppdaterats.

Rockstar avslöjar nämligen att Grand Theft Auto V och en separat utgåva av GTA Online har premiär till Playstation 5 och Xbox Series S/X den 15 mars. Sistnämnda kommer vara gratis till Sonys konsol under de första tre månaderna, medan Xbox-spelare alltså måste köpa det (okänd prislapp).

När det gäller förbättringarna kan vi se fram emot en bildupplösning upp till 4K och dett flyt på upp till 60 bilder per sekund, så det låter som att vi får de nu närmast obligatoriska valen mellan vad vi föredrar. Dessutom utlovas bättre texturer, fler detaljer vid horisonten, HDR, ray-tracing, mycket korta laddningstider, förbättrat ljud, stöd för haptisk feedback till Playstation 5 och ytterligare annat utvecklarna lovar att berätta mer om närmare lansering.

Det finns också lite extra godis i GTA Online. Eftersom flerspelarläget kan köpas separat, blir det möjligt att hoppa in utan att ha spelat den första delen av storyn. Därför introduceras en ny hjälpdel i GTA Online innan resan går vidare till Career Builder-sektionen som gör att vi kan välja mellan att börja som person i ett motorcykelgäng, en högt uppsatt chef, nattklubbsägare eller vapenförsäljare. Alla val ger dig nog med cash att kunna köpa en fastighet, ett bra fordon och några vapen så att det blir lättare att njuta redan från början.

Ni har väl förresten inte missat att Grand Theft Auto VI officiellt bekräftades vara under utveckling strax innan helgen?

Grand Theft Auto V

Relaterade texter

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Efter fem års väntan har vi äntligen fått tillbringat ordentligt med tid tillsammans med Rockstars hysteriskt hett efterlängtade femma



Loading next content