Svenska
Gamereactor
nyheter
Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V har nu sålts i 155 miljoner exemplar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Grand Theft Auto V var det mest sålda storspelet till Playstation 3 och Xbox 360. Det var också det bäst säljande storspelet till Playstation 4 och Xbox One. Och chanserna är ganska goda att Grand Theft Auto V snart kommer att vara det bäst säljande storspelet även till Playstation 5 och Xbox Series S/X också, eftersom den förbättrade versionen kommer nästa år.

Under gårdagskvällen avslöjade Take-Two hur mycket gangsteräventyret har sålt sammanlagt under det senaste kvartalet (juli-september), vilket är fem miljoner exemplar. En otrolig siffra, och på gränsen till overkligt för en titel som släpptes redan 2013. Detta innebär att det nu nått otroliga 155 miljoner exemplar.

Det avslöjades dessutom att Red Dead Redemption 2 också fortsätter sälja i en imponerande takt och drygt en miljon exemplar krängdes under det senaste kvartalet, och livstidsförsäljningen av Arthur Morgans äventyr har nu klättrat till 39 miljoner sålda exemplar (Red Dead Redemption sålde 23 miljoner exemplar).

När Playstation 5- och Xbox Series S/X-versionen av Grand Theft Auto V har premiär nästa år förväntar vi oss fullt ut att försäljningen kommer att ta ännu mer fart och att nå 200 miljoner sålda exemplar verkar vara realistiskt nu, något som inget storspel någonsin har gjort, och det enda spel som slår detta rekord är Minecraft med 238 miljoner exemplar - men det kan knappast kallas ett klassiskt storspel. Inte ens en gigant som Nintendo har lyckats sälja ens 100 miljoner exemplar av titlar som Super Mario Bros eller Wii Sports trots att de har paketerats ihop med hårdvara.

Grand Theft Auto V

Relaterade texter

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Efter fem års väntan har vi äntligen fått tillbringat ordentligt med tid tillsammans med Rockstars hysteriskt hett efterlängtade femma



Loading next content