Svenska
Gamereactor
lifestyle

Ge tillbaka till Moder Jord genom att förvandlas till kompost när du dör

Recompose ger ett mer miljövänligt alternativ till kremering.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi har alla funderat på vad vi vill ska hända oss när vi dör. Traditionell begravning, kremering, det finns en rad alternativ, men nu vill den USA-baserade Recompose lägga till ett annat alternativ till striden.

Företaget låter dig bokstavligen förvandlas till kompost när du dör, så att du kan ge tillbaka till Moder Jord genom att hjälpa nästa utbyte av grödor och växter att växa. Processen, som The Independent rapporterar, sägs ha mycket mindre inverkan på miljön jämfört med vanligare metoder som används idag och undviker de utsläpp och koldioxidavtryck som skapas vid tillverkning av en kista, gravsten och så vidare.

Enligt rapporten har Recompose-processen redan sett cirka 200 personer registrera sig, och av dem som har registrerat sig för processen är 25% yngre än 49 år och har förbetalt för att bli "Recomposed".

Det finns några hinder att komma över fortfarande, som till stor del kretsar kring de lagar där mänsklig kompost kan spridas, som för närvarande följer lagarna för askaspridning, men utan tvekan om denna process tar fart och blir vanligare kommer vi att se några förändringar här.

Detta är en annons:
Ge tillbaka till Moder Jord genom att förvandlas till kompost när du dör


Loading next content