Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 41

Gamereactor fortsätter att summera veckornas mest spännande händelser här på siten...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 41
Gör kanske denna ikoniska maskin en mini-comback nästa år?

VECKANS TOPPNYHETER:
Microsoft: Prissättning av spel är superkomplext - Konsolgenerationsskiftet närmar sig och folk är redo att öppna plånböckerna för att få tag på dessa monstermaskiner. Men ska det smaka ska det kosta som glidarna på Stureplan säger, den senaste tiden har nämligen många utgivare bestämt sig för att även höja spelpriserna till nästa generation med dryga hundralappen. Xboxs marknadsföringschef Greenberg tror dock inte detta kommer att vara utbred trend på spelmarknaden utan menar att prissättningen av spel är en komplex process som kommer att få varierande resultat beroende på projektet. Vad är du redo att betala för ett spel? NYHETEN.

Segas nästa minikonsol kan bli Dreamcast - Sega dominerade kanske inte den sjätte konsolgeneration med sin Dreamcast. Den unika maskinen lyckades aldrig konkurrera med Nintendos och Sonys storsäljande spelkonsoler. Trots det kommersiella misslyckandet lever Dreamcasts arv vidare än idag tack vare en mycket robust och uppskattad spelkatalog som fortfarande värmer många gamers hjärtan vid blotta tanken. Och i veckan tog ryktet att Sega överväger att släppa en miniversion av den klassiska spelkonsolen fart efter en intervju med Segas retrochef. Är året julklapp 2021 redan spikad? NYHETEN.

Känd analytiker tror på en betydligt jämnare generation - Att Sony körde över sitt motstånd denna konsolgeneration råder det inget som helt tvivel om. Playstation 4 pumpades ut i drivor och Xbox One kunde inte göra mycket mer än att beskåda konkurrentens framgångsvåg. Men Michael Patcher tror att det blir andra bullar när nästa generations spelkonsoler snart står på startlinjen. Patcher menar att Microsofts strategi med Game Pass samt Xbox Live ihop med den nya konsolen för ynka $40 i månaden kommer att ge bolaget en utökad marknadsandel. Hur tror du vi summerar den kommande konsolgenerationen? NYHETEN.

Detta är en annons:

En genomgång av Playstation 5 under huven - Vi har kunnat beundra Playstations läckra kurvor och figur ett bra tag nu. Men det är trots allt alltid insida som räknas. Sony vet det och avklädde därför maskinen för att visa skönheten under ytan. Efter att ha slagit av Playstation 5s storlek så fick vi bland annat en inblick i maskinens värmehantering. Se hela presentation i nyhetslänken. NYHETEN.

Insomniac dödshotas efter ändringar i Spider-Man: Remastered - Förra vecka kunde vi rapportera om att Peter Parker har fått ett helt nytt utseende till den nya versionen av Spider-Man som släpps till Playstation 5, ett drag som verkligen togs illa emot hos många fans. Vissa gick till och med så långt att de dödshotat Insomniacs utvecklare för deras drag att byta Spindelmannens utseende. Yttrandefrihet i all ära, men människor måste även lära sig bete sig ansvarsfullt. NYHETEN.

MISSA INTE:
Playstation 5 tycks vara en tyst konsol
Smartphone-versionen av Genshin Impact hade 17 miljoner nedladdningar på en vecka
The Batman försenas till 2022
Rapport: Nintendo kommer uppgradera Switch på samma premisser som Iphone
Njut av Sagan om Ringen-trilogin i 4K

Gamereactor summerar: Vecka 41
Genshin Impact gör storsuccé! Har du hunnit pröva det charmiga japanska rollspelsäventyret ännu?
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Hades (Nintendo Switch, PC) Betyg: 9
Den imponerande indiestudion Super Giant Games har levererat dunderhit på dunderhit och deras fjärde äventyr är inget undantag. Olof har kämpat mot helvetets grymma ondskor och njutit varje sekund trots rougelikegenrens vanligtvis repetitiva natur. För striderna, designen, musiken, röstskådespeleriet och djupet är sagolikt bra, vilket bäddar för en underbar resa men högt omspelsvärde. Switchversionen dras med billuppdateringsproblem och tempoväxlingarna kunde varit bättre men det är petitesser, gör dig själva tjänsten och spela Hades. Läs hela recensionen här.

FIFA 21 (Nintendo Switch, PC, PS4, PS5, Stadia, Xbox One, Xbox Series X) Betyg: 6
Nytt år, nytt FIFA. Inga konstigheter här och som vanligt är det marginella förändringar från föregående år som till viss grad gör spelupplevelsen sämre. Spelmekaniken har blivit mer obalanserad samtidigt som spelkontroller känns klumpigare än tidigare och den artificiella intelligensen känns daterad och orealistisk. Visserligen är FIFA 21 fortfarande en hyfsad sportupplevelse tack vare seriens robusta produktionsvärde och Volta är fortsatt kul. Dessvärre känns detta allt för utdaterat och ogenomtänkt för att knipa ett högre betyg. Läs hela recensionen här.

Kirby Fighters 2 (Nintendo Switch) Betyg: 4
Kirby tröttnade på att dela scenen med Nintendos samtliga maskotar och startade sin egen slagsmålsklubb till min förtret. Kirby Fighter 2 är en trist fightingupplevelse med enformig spelmekanik, taskig upplösning och snigelsegt tempo. Variationen Kirbys räcker inte för att förgylla denna spelupplevelse, håll dig borta helt enkelt. Läs hela recensionen här.

Ride 4 (PS4, Xbox One, PC, PS5, Xbox Series X) Betyg: 6
Herr Valhström har gett sig ut i racingspåret med sin hoj men i slutändan nästa slitit ut sitt hår. Den artificiella intelligensen har nästan som mål att köra in i dig och göra ditt liv till en pina. Spelet skiner därför som mest när du får dra ut själv på banan och för motorcykelentusiasten finns det gott om hojar att glida i och banor att utforska. Dessvärre är det inte speciellt vackert, karriärsläget är på tok göt tunt, och körupplevelsen för intetsägande för att förtjäna ett bättre slutbetyg. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 41
Hades kammade hem veckans finast betyg i veckan, utan någon som helst konkurrens...

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Du som regelbundet besöker Gamereactor vet att redaktionen delat med sig av sina bästa minnen med Sonys konsoler de senaste veckorna. Artikelserien fortsätter denna vecka och på tur nu står Johan och Jonas redo att delge sina bästa minnen med Sonys spelkonsoler.
Mina favoritögonblick med Sonys konsoler (Johan V)
Mina favoritögonblick med Sonys konsoler (Jonas)

Även följetången otroliga detaljer rullar vidare och denna gång har vi utforskat några av Uncharted 4: A Thief's End och Grand Theft Auto V mest fantastiska och ambitiösa detaljer.
Otroliga detaljer i Uncharted 4: A Thief's End
Otroliga detaljer i Grand Theft Auto V

Vi på Gamereactor tar racing väldig seriöst och har därför knåpat ihop en ordentlig simulatorrig. När Petter därför ställt Fanatec Podium DD2 mot Simucube 2 Ultimate, två är världen bästa direct drive-rattar, för att kora en vinnare, vet du med säkerhet att du får ett ultimat svar. Ska du bygga din egen racingsimulator hemma vill du inte missa denna jämförelse.
Fanatec Podium DD2 vs Simucube 2 Ultimate

BLOGG:
Tiderna bästa handkontroll? Definitivt inte Dual Shock 4 om du frågar Petter. Nej, utan den titeln sitter fortfarande den första Playsation-kontrollen på.
Tidernas bästa handkontroll?

Efter lite slagsmål med Petter om de bästa serietidningsrullarna valde Henric att axla det tuffa ansvaret att rangordna de 20 bästa filmerna som baseras på serietidningar.
Jag korar de bästa serietidningsfilmerna (20-16)
Jag korar de bästa serietidningsfilmerna (15-11)

2020 har inte varit som vilket år som helt. Skit efter skit har kastats i nyllet på mänskligheten och Petter har fått nog av att sörja de stora ikonerna som fått lämna oss allt för tidigt i år.
Vilket jävla skitår

Men senare under året väntar ändå nästa konsolgeneration, vilket vi alla såklart gläds åt. Men Jonas misstänker att 2020s sorger kommer att försätta hemsöka oss svenska gamers; Kommande Playstation 5 ser ut att bli en bristvara i vårt avlånga land och många lär stå utan en vid årsskiftet.
Brist på Playstation 5 i Sverige

Gamereactor summerar: Vecka 41
Vilket handkontroll gillar du bäst?


Loading next content