Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 26

Det råder värmebölja i Sverige och det är fullt förståeligt om du varit ute i solen istället för inne på Gamereactor. Därför har vi sammanställt veckan mest spännande händelser på siten här i en artikel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 26
The Last of Us: Part II fortsätter att röra om i grytan...

VECKANS TOPPNYHETER:
Nintendo lägger ned mobilspelssatsningen - Mobilspelsmarknad är minst sagt lukrativ och det attraherar i sin tur utvecklare så som Nintendo. Efter att gett sig in i leken med titlar så som Super Mario Run och Animal Crossing: Pocket Camp väljer den japanska jätten att dra sig ur. Trots framgångarna visade sig det inte vara tillräckligt för att tillfredsställd ägare och därför väljer Nintendo att endast fokusera på Nintendo Switch framöver. Gillade du Nintendos mobilspel? NYHETEN.

The Last of Us: Part II drabbat av recensionssabotage - Vi på Gamereactor gillade verkligen Last of Us: Part II. Men det gjorde inte alla. Tvärtom, många verkar ogilla Naughty Dogs senaste skapelse med passion. Den kontroversiella riktning utvecklarna valt har helt enkelt berört konsumenter till den grad att äventyret fått ordentlig med ris på Metacritic. 3,8 ligger snittbetyget på för närvarande från er gamers. Är det ett mer rättvist betyg än vad Petter gav det? NYHETEN.

Xbox All Access är mycket viktigt för lanseringen av Xbox Series X - I USA kan folk som vill köpa en köpa en Xbox på abonnemang ihop med Xbox Live samt Game Pass, inte helt olikt hur vi i Sverige köper mobiltelefoner. Microsoft kallar denna tjänst för Xbox All Access och den har blivit en riktigt braksuccé i de företa staterna. Därför meddelar Phil Spencer nu att siktar de på att sprida konceptet till nya territorium för att hjälpa försäljningen av Xbox Series X. Är Xbox All Access något för dig? NYHETEN.

Detta är en annons:

The Last of Us II har redan sålts i fyra miljoner exemplar - Åsikerna kring spelet går vida isär, men vad du än må tycka om det får Naughty Dog ändå sista ordet i slutändan när de kan promenera till banken för att plocka ut sina miljoner. The Last of Us: Part II säljer nämligen bra, ruskigt bra till och med. 4 miljoner exemplar såldes under lanseringsveckan, vilket toppar självaste Spindelmannen. Har du hunnit köpa The Last of Us: Part II? NYHETEN.

Mixer läggs ner - Ninja och Shroud tycks gå tillbaka till Twitch - Det var inte länge sen Microsofts streamingplattform Mixer gjorde vågor i spelindustrin när de rekryterade Ninja över till sin plattform. Men den sagan varade inte länge. Mixer och Microsoft meddelade i veckan att de stänger plattformen för gott redan nästa månad för att istället inledda ett samarbete Facebook Gaming. Tjänstens störts stjärnor, Ninja och Shroud, får nu hitta nya hem istället. Vilken streamingplattform gillar du bäst? NYHETEN.

MISSA INTE:
Crash Bandicoot 4: It's About Time utannonserat
Pokémon-fans gillar verkligen inte Pokémon Unite
Namninsamling startad för att ändra storyn i The Last of Us: Part II
Kolla in hela Marvel's Avengers-presentationen
Nu är Steam Summer Sale 2020 i full gång

Gamereactor summerar: Vecka 26
Crash Bandicoot 4: It's About Time utannonserades till redaktionens glädje i veckan!
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated (Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox One) Betyg: 8
Adrian har vandrat längs Bikini Bottens gator för att återigen sätta stop för planktons ondskefulla planer. Längs vägen har han charmats såväl som förförts av denna remakes träffsäkra Svampbob-charm. Spelet är nämligen snyggt och bjuder på härligt plattformande för alla åldrar. Det är därför synd att det inte finns några svenska röster för de yngre och de som föredrar vårt inhemska språk. Läs hela recensionen här.

Burnout Paradise Remastered (Switch, PC, PS4, Xbox One) Betyg: 7
Redan för två år sedan kunde vi recensera Burnout Paradise Remastered men nu har det även släppts till Switch. Så gör dig väl även på Nintendos hybridmaskin? Enligt Olof så gör det lyckligtvis det, om man bortser från den dåliga bildskärmsuppdateringen. I övrigt är Burnout Paradise Remastered (Switch) precis det underhållande fartfyllda arkadracingspelet det är känt för att vara med alltför dålig uppdragvariation. Läs hela recensionen här.

Pokémon Sword/Shield - Isle of Armor (Nintendo Switch) Betyg: 6
Pokémon Sword/Shield har precis vidgat sin värld med en sprillans ny expansion och till följd av Nintendos starka meritlista när det kommer nedladdningsbart extra material hade Jonas ribban högt ställd. Även om det var trevligt att återse sina Pokémon gör Isle of Armor ytterst lite för att motivera sin prislapp. Den som är sugen på att fylla sitt Pokédex kan glädja sig åt ett sprillans nytt område att utforska och denna gång slipper du dras med förbaskade Hop. Men både storyn samt utmaningen är så pass ytlig att denna expansion aldrig känns lika bra som den kunde ha varit. Läs hela recensionen här.

Assetto Corsa Competizione (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 5
Det är inte lätt att följa upp ett mästerverk. Eller vissa lyckas iallafall bättre än andra och Assetto Corsa Competizione är en skymf till i förhållande till originalet enligt Petter. Allt som gjorde PC-originalet så fantastiskt, framförallt den otroliga däckfysiken, har här omintetgjorts till följd av den låga och instabila bildskärmsuppdateringen. Visserligen är både grafiken, ljudet och bilmodellerna fortsatt snygga, men den dåliga optimeringen raserar den trovärdiga simuleringskänslan serien var känd för. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 26Gamereactor summerar: Vecka 26
Han kan charma som få. Svampbob kammade hem veckan högsta betyg.

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Då var vi igång igen. Ett nytt superbygge, en oerhört ambitiös racingsimulator ska bygga ånyo och arbetet är redan igång. Vill du låta dig själv inspireras, eller kanske bara beundra på distans, så kan du kika på skrytbygget så här långt i artikeln nedan där vi har delat mängder av bilder.
GR:s Racingsimulator 4.0 - Bygget

Counter-Strike: Global Offensive har härjat på speltopplistor sedan dess begynnelsetid. Många konkurrenter har försökt att sno spelets status som herren på täppan inom tävlingsfokuserad action, men ingen har lyckats. Nyligen lanserade Riot Games sin ambitiösa arenashooter men klarar den av att knipa e-sporttronen må tro? Henric har ställt dem mot varandra och krönt en vinnare. Håller du med honom?
Counter-Strike: Global Offensive vs Valorant

Vi har väntat länge på Biomutat. För länge kände det som. Men snart är det förhoppningsvis dags och tillsvidare har vi iallafall kunnat samtala med Stefan Ljungqvist, producent hos Experiment 101, för få reda på mer om det hett efterlängtade actionrollspelet. Läs hela vår intervju där vi snackar design, kommande konsolgeneration och utmaningar.
Vi pratar om Biomutant med utvecklarna

Hyperrealism och racingspel är som glass och chokladsås, de hör helt enkelt ihop. När Assetto Corsa Competizione nu lanserats till Playstation 4 har vi ställt två av de läckraste körupplevelserna mot varandra för att hitta en grafikkung. Vem står som vinnare i denna batalj tycker du, Assetto Corsa Competizione eller Project Cars 2?
Grafikduell: Assetto Corsa Competizione vs Project Cars 2

BLOGG:
The Last of Us: Part II rör upp känslor och berör konsumenter på ett väldigt säreget vis. Visserligen förstår Petter att man kan ogilla riskerna utvecklarna tagit, men föraktet mot Last of Us: Part II som leder till review-bomande är något han har noll sympati med. Olof känner sig å andra sidan missnöjd med det oinfriade löftet av mänskliga fiender som han anser inte alls berör i enlighet med det som utlovats tidigare.

Square Enix valde att visa ännu mer av kommande Marvel's Avengers i veckan och redaktionens serietidningsnörd Henric gick så lång att han tyckte det såg uselt ut. Vår chefredaktör instämmer och var verkligen inte imponerade av uppvisningen.

Saknar du sommarplaner under dessa mer inskränkta epidemitider? Då kanske Jonas fjällresetipps är något för dig! Han har nämligen besökt de jämtländska fjällen under midsommar och slår fast att dessa fantastiska vandringsorter är ännu bättre på sommaren än på vintern.

Gamereactor summerar: Vecka 26
Nja, detta ser inte ut att bli det Marvel-drömspel många av oss hoppats på...


Loading next content