Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 24

E3-månad utan E3. Men vad gör det när vi ändå har en fullspäckad vecka med stekheta utannonseringar och nyheter? Veckans mest väsentliga hädelser hittar du som vanlig summerat här...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 24
Två versioner visades upp, en helt digital och en med skivläsare. Vilken intresserar dig mest?

VECKANS TOPPNYEHETR:
Såhär ser Playstation 5 ut - Då har den äntligen visats upp. Efter månader av spekulationer presenterade Sony till slut upp sin kommande spelkonsol som överger sitt helsvarta chassi för en mer futuristisk design. Pirs och datum annonserade dessvärre inte. Vad tycker du om designen? NYHETEN.

Playstation 5 tycks vara rejält stor - Visserligen fick vi igen mer information om Playstation 5 än just om dess utseende. Men flitiga internetanvändare har genom att jämföra skivläsarens storlek mot andra spelkonsoler, listat ut att Sonys kommande monstermaskin förtjänar smeknamnet moster av ännu en anledning. Playstation 5 tycks nämligen bli den största spelkonsolen någonsin. Spelar storleken roll? NYHETEN.

Horizon: Forbidden West har utannonserats till PS5 - 2017 var ett mycket bra spelår. Ett av redaktionens favoritögonblick var Guerrilla Games episka saga om Aloy och den dystopiska framtiden där farliga robotdjur härjar på jordens yta. Horizon: Zero Dawn är inte endast ett av 2017 bästa spel, utan även ett av konsolgenerations mest minnesvärda. När uppföljaren Horizon II: Forbidden West utannonserades skuttade därför många av oss av eufori i soffan. Inget datum är spikat ännu, men vi längtar redan. NYHETEN.

Detta är en annons:

Brittiska regeringen på väg att klassa loot-lådor som dobbel - Hela spelvärlden föraktar loot-lådor och dess mekanik som säljer grisen i säcken. Dobbel är vanligtvis otillgängliga för unga under 18, men spel med loot-lådor har tillgängliggjort dobbel för miljontals barn. I England verkar det snart bli ändring på det nu när regeringen är på väg att klassificera Loot-lådor som dobbel. En god idé tycker vi, vad tycker du? NYHETEN.

140 000 stycken Nintendo Network ID kan ha hackats - Nintendo har tydligen säkerhetsbekymmer. Under april läcktes 160 000 Nintendo Network ID-uppgifter ut och nu har ännu fler utsatts. Ytterligare 140 000 personer till ska ha drabbats men lyckligtvis har endast 1% av dessa hackade konton utnyttjats. Nintendo påminner dock samtliga användare att använda sig av en tvåstegsverifikation. NYHETEN.

MISSA INTE:
Rapport: Microsoft visar inte Xbox Series X förrän i augusti
Rykte: Bloodborne-remaster på väg till PC och Playstation 5
Bluepoint har utannonserat en nyversion av Demon's Souls
Ratchet & Clank: Rift Apart utannonserat till PS5
Spider-Man: Miles Morales är ett fristående spel

Gamereactor summerar: Vecka 24
Ett nytt Spider-Man spel visades upp under Sonys show men frågetecken kring huruvida det var ett nytt spel eller ej började florera. Insomniac Games har tydliggjort att Spider-Man: Miles Morales är ett helt nytt spel.
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Desperados III (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 8
Våra kollegor i väst har gjort en resa genom USA:s vilda västern i den senaste upplaga från den populära strategispelserien Desperados, vilket visade sig en riktig lyckad comeback. De strålande karaktärerna lyfter inte endast spelets välskrivna story, men förgyller även stridssekvenserna med sina fyndiga egenskaper. Grafiken är dessutom riktigt läcker och kompletteras väl av den trevliga ljudbilden. Om du letar efter en strategiupplevelse av rang bör du inte missa Desperados III, som dock gör det sig betydligt bättre på dator då det inte fungerar speciellt väl med handkontroll. Läs hela recensionen här.

The Last of Us: Part II (PS4) Betyg: 10
Du vet hur mycket vi, och framförallt Petter, beundrar Naughty Dogs mästerverk The Last of Us. Efter år av väntande har orimliga förväntningar byggts upp inför uppföljaren. Hur ska Naughty Dog kunna toppa sig själva? Det är därför än mer imponerande att Ellie och Joels andra eskapad lyckades överträffa dessa förväntningar. The Last of Us: Part II fortsätter likt sin föregångare att leverera en underbart mogen berättelse, med strålande karaktärer invävt i närmast perfekt spelmekanik. The Last of Us: Part II är helt enkelt ren och skär spelmagi. Läs hela recensionen här.

Disintegration (PC, PS4, Xbox One) Betyg: 8
Låter kombinationen förstapersonskjutare och realtidsstrategi som en god idé? Det tyckte iallafall V1 Interactive, studion bakom Disintergration. Även om det låter som en tokig idé på pappret fungerar det faktiskt väldigt bra till följd av att de balanserat genrerna väl. Tack vare en bra spelkontroll så väl som ett härligt flerspelarläge är Disintegration riktigt underhållande. En mer välskriven story hade dock gjort äventyret gott. Läs hela recensionen här.

Spongebob: Patty Pursuit (iOS) Betyg: 4
Petter har röjt längs Bikini Botten i detta "Endless Runner"-spel för att sätta stop för Planktons ondskefulla planer ännu en gång. Det finns dock betydligt bättre spel i genren. Spongebob: Patty Pursuit särskiljer sig nämligen inte på något vis och blir snabbt extremt tråkigt. Lägg därtill en otroligt otymplig spelkontroll. Fans av serien kan åtminstone glädja sig över den läckra grafiken och det charmiga ljudet. Läs hela recensionen här.

Awesome Pea 2 (Xbox One) Betyg: 6
Om älskar ärtor lika mycket som Gameboy-spel och höga svårighetsgrader är Awesome Pea 2 kanske spelet för dig. Med sin friska retrokänsla och härliga musik är det enkelt att hänföras av Awesome Pea 2, iallafall till en början. Dessvärre är designen dock halvdan och svårighetsgraden extremt ojämn, men för 50 kronor finns ett hyggligt äventyr per krona här. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 24
Ett av årets bästa spel släpps nästa vecka och Petter har hunnit sätta betyg: "Att följa upp The Last of Us kändes som sagt som ett omöjligt uppdrag men Naughty Dog har härmed bevisat att inte ens det omöjliga är någon egentlig match för dem."
Gamereactor summerar: Vecka 24Gamereactor summerar: Vecka 24
I veckan recenserades även två andra riktigt fina spel som belönades med åttor.

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Den rådande modet är höga och utmanande svårighetsgrader, men är det en trend vi sympatiserar med? Redaktionen har i veckan diskuterat hur svårighetsgraden påverkar vår upplevelse med spel. Vad tycker du, saboterar svårighetsgraden storyn?
Redaktionen Resonerar: Saboterar svårighetsgraden storyn?

I avsaknaden av E3 har vi på Gamereactor försökt att fylla luckan med djupa intervjuer med några av spelvärldens just nu hetaste utvecklare. Spana in vårt snack med bland annat Infamous Game om Ghost of Tsushima, Naughty Dog om Last of Us: Part II så väl som Square Enix om Final Fantasy VII.
Vi pratar med studion bakom Disintegration
Vi pratar med studion bakom Ghost of Tsushima
Vi pratar The Last of Us II med Naughty Dog
Game On: Det förflutna och framtiden för Final Fantasy VII: Remake

BLOGG:
Då var det dags igen. Spel har kopplats ihop med våld och Jonas börjar bli trött på det hela. Petter har tyckt till om Playstation 5 designen som han menar är riktigt frän. Något som inte alls var lika fränt var Jojo Rabbit som enligt Petter är usel film. Johan Vahlström har i veckan diskuterat tidernas bästa bossmusik.

Gamereactor summerar: Vecka 24
Mycket denna vecka handlade såklart om Playstation 5. Vad tyckte du om presentationen i torsdags?


Loading next content