Svenska
Gamereactor
artiklar

Gamereactor summerar: Vecka 18

Kombination valborg och pandemi är inte rolig. Gläd dig istället med att det hänt en massa spännande i spelvärlden och gotta dig i det allra hetaste i veckans Summerat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Gamereactor summerar: Vecka 18
Veckans största nyhet visade sig bli en tråkig sådan, The Last of Us: Part II skakades av stora läckor...

VECKANS TOPPNYHETER:
The Last of Us: Part II drabbat av enorma läckor - Du har nog inte kunnat missa det, men förhoppningsvis har du iallafall lyckats hålla dig undan flera av läckorna som flitigt cirkulerat på webben den senaste veckan. I princip hela berättelsen, allt från mellansekvenser till gameplay, har florerat omkring på internets alla höra, någon som självklart fått Naughty Dog samt Sony att agera. Det tidigare okända premiärdatumet har nu spikats till 19 juni. Har du lyckats hålla dig undan läckorna? NYHETEN.

Assassin's Creed Valhalla släpps i jul - Ryktet om att nästa Assassin's Creed äventyr skulle utspela sig på vikingatiden visade sig stämma. Och av de sekvenser vi fått se hittills verkar det vara en riktig actionkavalkad som vankas. Gillade du det vi fick se av Assassin's Creed Valhalla? NYHETEN.

Filmstaden svartlistar filmer från Universal - I dessa turbulenta coronatider valde en av världens största filmstudios, Universal, att släppa flera av sina bioaktuella filmer på diverse streamingtjänster istället. Detta visade sig inte göra alla riktigt så glada, framförallt inte AMC, en av världens största biografkedjor, som blev riktigt förbannande. I ett öppet brev meddelar AMC att de inte kommer att visa några fler filmer från den välrenommerade filmstudion. I konsekvens betyder detta att Filmstaden, som ägs av AMC, inte kommer att visa Universals filmer en tid framöver. Vad tycker du om detta drama? NYHETEN.

Detta är en annons:

Rykte: Playstation 5 visas upp tidigt i juni - Det börjar närma sig premiärdagen och ännu har vi inte sett röken av Sonys kommande spelkonsol. Men enligt trovärdiga källor ska den 4 juni vara datumet vi alla väntat på. Sony sägs hålla ett online-event där de planerar att visa upp Playstation 5 och räkna även med att en drös spel visas upp ihop med det. NYHETEN.

Spencer: Klivet nästa generation innebär är det största sedan vi gick från två till tre dimensioner - det finns många anledningar att se fram emot kommande konsolgeneration. Men enlig Mr. Xbox finns det långt fler anledningar att se fram emot generationsskiftet än vanligtvis. Enligt Phil kommer den nya teknologin, framförallt strålföljning, att revolutionera spelindustrin likt övergång från 2D till 3D. Håller du med Phil Spencer? NYHETEN.

MISSA INTE:
Oklart hur många Final Fantasy VII: Remake-episoder det blir
Oscarsakademin tillåter streamingfilm att tävla
Ghost of Tsushima försenat till juli
Ny studie rankar Animal Crossing: New Horizons som det mest avslappnande spelet
Xbox Series X-spel visas upp nästa vecka

Gamereactor summerar: Vecka 18
Nyheter och utannonseringar från Microsoft att vänta nästa vecka...
Detta är en annons:

RECENSERADE SPEL:
Gears Tactics (PC, Xbox One) Betyg: 8/10
Gears franchisen har fått sig samma strategibehandling likt Microsofts tidigare storlicens Halo. Men istället för att gå den enkla vägen och göra en generisk strategiupplevelsen tog Splash Damage i från tårna med fiffiga såväl som unika spelmekaniker som överraskade positivt på Jonas. I sann Gears anda är även striderna våldsamt uppfriskande, presentation läcker, och berättelsen engagerande. Dock kunde ljudet fått en bättre behandling och detaljstyrandet är något överdrivet. Läs hela recensionen här.

Predator: Hunting Grounds (PC, PS4) Betyg: 5/10
Petter har överlevt djungel och vill nog aldrig återvända dit igen. För det läskigaste var nog aldrig besten i sig, utan Illfonics tama försök att återskapa känslan från den klassiska Predator-filmen. Spelet är proppat med buggar, långa laddningstider, forcerade och trista spelmekaniker, samt dåliga artificiell intelligens. Till ytan må Rovdjuret se bra ut och till en början även vara kul att spela som, men överlag blir det hela en tröttsam upplevelse. Nä, bättre lycka nästa gång Sony och Illfonic. Läs hela recensionen här.

Snowrunner (PC, PS4, Xbox one) Betyg: 8/10
Uppföljaren till Mudrunner byter ut leran mot snön men premissen är fortsatt densamma, att köra stora lastbilar genom tuff terräng. Vår kollega i väst har satt sig bakom ratten i denna lastbilssimulator är mycket nöjd med resultatet. Snowrunner ser inte endast snyggt ut, utan är en mycket god simulator med realistisk spelkontroll och massvis av fordon. Det som hindrar spelet från att nå de allra högsta betygen är buggarna och den något tomma spelvärlden. Läs hela recensionen här.

MotoGP 20 (Nintendo Switch, PC, PS4, Xbox One) Betyg: 8/10
Johan har återigen begett sig ut till asfaltsspåren i hopp om att kamma MotoGP-titeln. För en erfaren herre som Johan var det såklart inga som helst problem, men räkna med en rejält tuff inlärningskurva om du är ny till serien. Men lyckas du ta dig över tröskeln finns mycket gott att hämta här; djupt karriärsläge, fulla licenser, samt ett djupt skräddarsyningsläge. Tyvärr har utvecklarna Milestone gjort en del konstiga grafiska val som förstör realismen samt försämrat Historic Mode från tidigare upplagor. Läs hela recensionen här.

Gamereactor summerar: Vecka 18Gamereactor summerar: Vecka 18Gamereactor summerar: Vecka 18
Tre spel kammade hem finfina betyga i veckan....

VECKANS MÅSTE-LÄSNING:
Har du fått slut på Netflix-serier att kika på i dessa karaktäntider? Oroa dig ej, Henric har nämligen sammanställt en lista av 200(!) filmer du kan jobba dig igenom så du har underhållningsmaterial så det både räcker och blir över en tid framöver.
Underlätta karantänlivet med Hences filmtips

Petter, Marcus och André har slagit ihop sin kloka huvuden och rangordnat tiderna bästa dramarullar. Håller du med dem?
Topp-5: Drama

Likt många av oss på redaktionen är du säker i fullgång med ditt äventyr i Gears Tactics. Men för dig som precis kommit igång och raskt vill ta dina skills till nya höjder bjussar Jonas nu på 8 tipps.
8 snabba tips: Gears Tactics

Vårt nyaste tillskott på redaktionen har hunnit göra sig varm i kläderna. Nu får vi alla chansen att lära känna herren bakom texterna än bättre genom att förstå vad som gjorde honom till den man han är idag. Ta en nostalgiresa ihop med Olof som berättar om hur bland annat Star Wars: Knights of the Old Republic, Seinfeldt, och The Smiths influerat honom.
Popkulturen som formade oss: Olof

Ingen gillar lögner. Men tyvärr är det en verklighet vi får leva med. Att vi gamers matas lögner från utvecklare och producenter är dessvärre en sanning vi får stå ut. Men vissa av dem svider mer än andra. Jonas tar en titt i backspegel och listar de största löftena som fallit hårdast. Vilken brutna löften från spelvärlden minns du bäst?
Brutna löften

Då var den äntligen färdig. Du har säkert redan sett bilderna på Gamereactors praktfulla arkadmaskin. Nu delar herren bakom designen, Petter, om resan som gjorde pojkdrömmen till verklighet.
Så gjordes vårt Street Fighter Zero 3-arkad

BLOGG:
Vad är den mest onödiga funktionen för spelhårdvara? Olof vet vad han tycker iallafall och det är ljud från handkontroller och menar att det inte finns något syfte för denna funktion. När vi nu rör oss mot en ny konsolgeneration har Jonas reflekterat och menar att även om denna era bjussat på fantastiska konsoler och spel har det varit en mellangeneration i väntan på den stora revolutionen som vi står inför med Xbox Series X och Playstation 5. Petter har äntligen fått klämma på ett av årets hetaste spel: Street of Rage 4. Tråkigt nog lever det inte alls upp till förväntningarna eller löftena och istället ser han fram emot tidernas största spelprojekt, Assassin's Creed: Valhalla, som ser ruskigt fränt ut.
Olof: Ljud från handkontrollen - så onödigt
Jonas: PS4 och Xbox One var en mellangeneration
Petter: Streets of Rage 4 imponerar inte...
Petter: Assasin's Creed: Valhalla

Gamereactor summerar: Vecka 18
Nyligen utannonserade Assassin's Creed Valhalla ser otroligt maffigt ut.


Loading next content