Svenska
Gamereactor
nyheter
Battlefield 3

Fredagens Battlefield 3-turnering

Gamereactor knep finfin placering

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Adrenalinet flödade extra mycket på Stockholms e-sportcenter Inferno Online idag. EA hade bjudit in Sveriges största spelpublikationer för en prestigefylld turnering i Battlefield 3. Givetvis var Sveriges allra största på plats - nämligen vi.

Fyra glada Malmö-pågar - Arash "Ashydelic" Azadfar, Sebastian "ComradeFonz" Canales, Tom "OMFGITSTOM" Barzegar och André "Hirohn_M" Merlo (sponsrade av arenaonline.se) - representerade tillsammans med undertecknad Gamereactor. Spelläget var Team Deathmatch på fem roterande kartor. Poängen räknades i antal plockade tickets (kills) - alltså inte vunna matcher - och matcherna tog slut när ett av lagen nådde 50. Två grupper på fem lag vardera gjorde upp om fyra semifinalsplatser. Så hur gick det då?

Battlefield 3
Lag Gamereactors fulla manskap träffas för första gången. Malmö-killarna hade bilat hela natten för att komma den långa vägen upp till Stockholm.
Battlefield 3Battlefield 3
Bilden till vänster: "Ashydelic", "ComradeFonz", "n00b2000©", "Hirohn_M" och "OMFGITSTOM" radar upp sig för lagfoto. Bilden till höger: "n00b2000©" inledde turneringen med att stirra sönder sin dators grafikkort.

Turneringen inleddes med en förkrossande seger mot Dice. 50-14 slutade matchen till Gamereactors favör. I andra matchen stod PC Gamer för lite hårdare motstånd, men segern var aldrig riktigt hotad. 50-36 skrevs Gamereactors vinst till denna gång. Två vunna matcher och stämningen på topp, alltså.

Xboxflickan motades därefter skickligt bort i den tredje matchen. 50-21 blev slutresultatet i denna match. Slutspelsplatsen kändes säkrad. Sista matchen var ändå viktig, då det blev en gruppfinal mot Level. Båda lag hade tagit full pott hittills, så det kändes som att en jämn och hård match var att vänta. Till slut blev det dock en relativt komfortabel seger. Gamereactor ledde matchen rakt igenom, och 50-39 räknades slutresultatet till. Därmed var gruppsegern med maximala 200 poäng rodd i hamn. Härligt!

Battlefield 3
"Hirohn_M" och "ComradeFonz" i full färd med att fragga.
Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3
Från vänster till höger: Samling för taktiksnack. Välbehövlig pizzalunch. Vi bestämmer hur vi ska placera ut oss.

Nu började vi känna guldvittring på allvar. Endast fyra lag återstod: EA Facebook, FZ, Level och Gamereactor. Tvåan från den andra gruppen, FZ, var vår tilldelade motståndare. Det blev en otroligt nervpirrande semifinal.

Det inleddes uselt för vår del. FZ kontrollerade kartan skickligt med handgranater och granatkastare. Som mest låg vi under med 10 tickets och försattes nästan i chocktillstånd. Vad var det som höll på att hända? Den taktik vi hade kört genom hela gruppspelet fungerade uppenbarligen inte. Vi bestämde oss snabbt för att splittra upp den tidigare tighta gruppen i två. Det gav resultat.

Battlefield 3
Resultatet efter samtliga gruppmatcher. Trevlig läsning för Gamereactors del.
Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3
Från vänster till höger: "Ashydelic" rengör sin skärm med pekfingret. "noob2000©" i full koncentration. Malmö-gänget poserar efter en hedrande tredjeplats.

Ticket efter ticket hämtades in. I matchens slutskede stod det 47-46 till FZ:s fördel. Hjärtat pumpade, händerna skakade och andningen var snabb. Vi höll på att fixa det. Men som kom kallduschen. Jag vet inte riktigt vad som hände, för det hände så extremt snabbt, men det tycktes som att FZ lyckades spränga bort hela det våningsplan där vi huserade för stunden. 50-46 till FZ. Ridå ned.

Efter den inledande och grymma besvikelsen var laget dock överens om att det ändå var en riktigt bra insats. Fyra av fem vunna matcher och en delad tredjeplats var trots allt inte fy skam. Och det var som sagt en ruskigt jämn och rolig semifinal. Finalen vanns sedan av EA Facebook mot just FZ.

Grattis säger vi till guldmedaljören, och passar samtidigt på att tacka gänget från Malmö för överlag strålande spel under turneringens gång.

Foto: Jonas Elfving, Daniel Steinholtz.

Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3
Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3
Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3Battlefield 3

Relaterade texter

Battlefield 3 (konsol)Score

Battlefield 3 (konsol)

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Efter att ha charmats av Dice krigsföring i PC-versionen av Battlefield 3 har nu turen kommit till konsolerna. Jonas Mäki har testat om det fortfarande lika roligt...

Battlefield 3Score

Battlefield 3

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Efter sex långa år är det äntligen dags för Battlefield 3. Vi har klarat kampanjen, spelat co-op och bedrivit krig online för att ta reda på om Call of Dutys dagar är räknade...



Loading next content