Gamereactor Sverige. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
nyaste
Atrás

Spel

Här inne pratar vi bara om spel.

[Deltagare sökes till ny studie]


[Deltagare sökes till ny studie] Vilka psykologiska faktorer bidrar till problematiskt datorspelande?

Att spela datorspel (på till exempel persondator, spelkonsol, surfplatta eller mobiltelefon) är en av världens vanligaste fritidsaktiviteter. För de allra flesta personer är datorspel förknippat med glädje eller avkoppling och tidigare forskning visar att det finns många fördelar med att spela datorspel. Trots allt positivt som datorspel kan medföra så kan överdrivet datorspelande leda till negativa konsekvenser för vissa individer.

Syftet med den här studien är att se om de mätverktyg som används idag för att upptäcka problematiskt datorspelande fungerar bra och mäter rätt saker, samt undersöka vilka psykologiska faktorer som bidrar till problematisk datorspelande. Av den anledningen är vi intresserade av just din erfarenhet av datorspel och spelvanor. Vi söker efter alla personer över 15 år och som spelar datorspel minst 10 timmar i veckan.

Studien tar ungefär 15–30 minuter att genomföra och de 500 första deltagarna får ett SuperPresentkort till ett värde av 50 kronor.

Vill du vara med och delta? Klicka här: http://evasys.ltu.se/evasys/online.php?p=Datorspel

Vi som genomför detta projekt är forskare vid Luleå Tekniska Universitet. Ni kan läsa vår senaste studie om datorspel här: https://akjournals.com/view/journals/2006/aop/article-10.1556-2006.2022.00053/article-10.1556-2006.2022.00053.xml

Har du frågor eller funderingar, skriv en kommentar här eller kontakta mig via mail: [email protected]

  • 0

Klart man deltog, lycka till med studien och ser fram emot resultatet!

Om apan själv får bestämma!
  • 0

För att kommentera måste du vara inloggad. Om du inte är medlem än - bli medlem nu!