Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Animal Crossing: New Horizons

5 snabba: Animal Crossing: New Horizons

Det är dags att börja packa resväskorna. Snart beger vi oss ut på en oförglömlig resa, redo att påbörja ett nytt liv ihop med Tom Nook och resten av gänget när årets hetaste Nintendospel lyfter senare i år. Här är 5 snabba inför din resa...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Varför denna uppståndelse kring Animal Crossing?
Utöver den übercharmiga designen eller? Serien har något av en kultstatus inom vissa kretsar och det är ingen slump. Bland det hav av grandiosa mastodontäventyr samt adrenalinpumpande actionkavalkader lyste Animal Crossing upp en helt ny upplevelse för en bred publik. Med en värld där målet är att njuta, aldrig att vinna, leds vi in till en upplevelse mer likt ett sällskapsspel som sköljer bort vardagsstressen. Det handlar om att uttrycka din kreativitet i världen som ligger framför dina fötter, och sedan dela den glädjen ihop med dina vänner, men kanske framförallt med de överdrivet älskvärda karaktärerna du bor med. Alldagliga aktiviteter blir helt enkelt en fröjd att ta sig an tack vare den genuina såväl som oemotståndliga känslan av tillhörighet spelet genererar. Nu var det 8 år sedan vi fick ett fullfjädrat Animal Crossing och det var till Nintendo 3DS. Nu är det äntligen dags att flytta till en sprillans ny semi-tropisk ö redan den 20:e mars.

Animal Crossing: New Horizons
Många gamla favoriter återvänder och nya villagers att föräslka sig i är bara en av många anledningar att plocka upp Animal Crossing: New Horizons senare i år.

Låter trevligt, semester börjar tidigt i år alltså?
Jajamensan! Det är dags att bota stadsstressen och påbörja ett helt nytt liv bortom dina vildaste drömmar. Och med helt nytt, menar jag verkligen helt nytt. Småstadslivet är inget för dig längre, och efter att Tom Nook har lyckats, slug som han är, sälja in en riktigt pang-deal får du nu får tillgång till en öde ö. Utan något som helst i dina fickor är det ditt uppdrag att skjuta nytt liv i din ö, göra det till ditt nya hem, och förhoppningsvis betala tillbaka din skuld till den lömska tvättbjörnen. Fiska, samla föremål, lär känna öns alla älskvärda invånare, och bygg föremål tills händerna får blåsor; likt tidigare delar av serien centrar New Horizons kring friheten att spendera din tid på ön med det du vill göra. Har du spelat titlar så som My Time At Portia eller Stardew Valley har du en aning om vad som vankas i denna semesterort. Men här påverkas säsongerna, tiden, samt andra spännande företeelser av inställningarna på din Switch. Räkna även med att fira alla världens möjliga traditionella helgdagar tillsammans med övriga invånare på ön.

Men jag har redan 1000000 timmar på tidigare Animal Crossing-spel, varför ska jag plocka upp det här?
Möjligheten att äntligen få hänga med Tom Nook, Isabell och alla de 169 (!) förtjusande invånarna lockar dig säkert väl nog, i HD ska även tilläggas. Men räkna också med massvis av nyheter. Nintendo har dock varit väldigt duktiga på bevara hemligheter och inte många rykten har lyckats sippra ut. Det vi dock vet är att denna utflykt betonar skapandet av nya objekt i betydligt större utsträckning. Med ett enormt urval av material och mängder av recept ska Animal Crossing: New Horizons ta denna dimension till helt nya höjder. Nu kommer du kunna låta kreativiteten flöda än mer i och med att det nu går att placera föremål och möbler utomhus!

Detta är en annons:

En annat vidareutvecklat inslag är det utvidgade samarbetsläget. Upp till fyra personer kan spela tillsammans på en enhet och du kan även spela med upp till sju vänner online. Med ett enkelt knapptryck kan du bjuda in någon kär, utforska världen, och samla material tillsammans i timmar. Vidare kommer du nu att belönas för alla vardagssysslor du tar dig an. Vara sig du samlar ogräs eller eller fångar småfisk kan dessa aktiviteter bytas in mot Nook Miles, en ny valuta som tillåter dig att köpa nya recept på nya Nookphone. På så vis blir de simplare, kanske mer tradig, aktiviteterna mer givande på kort såväl som lång sikt.

Animal Crossing: New Horizons
"Inte ett moln, så långt ögat kan nå. Inte en droppe regn, på flera dar..."

Jaha, detta betyder ytterligare 100000 timmar i denna upplaga....
Troligtvis. Nintendo har sedan tidigare varit extremt duktiga på att regelbunt uppdatera tidigare delar i serien med nytt innehåll så vi räknar med att de bli än bättre på det nu när serien gör sin entré på Switch. Observanta fans har även uppmärksammat att Nintendo märkt spelet med "In-game purchases", vilket med troligtvis innebär att New Horizons kommer att kompletteras med nedladdningsbart material à la Super Smash Bros Ultimate samt Pokémon Sword/Shield... alternativt mikrotransaktioner men det får tiden utvisa!

Lång livslängd, fantastisk design, och multiplayer; detta blir helt perfekt till familjeresan senare i år då!
Det bli säkert en fröjdefull upplevelse men det finns några viktiga saker att beakta om ni är flera personer med en gemensam Switch. Först och främst har varje Switch-enhet endast tillgång till en ö som alla profiler samsas om. Det finns således endast en sparfil ni vackert och snällt måste dela. Och även om Nintendo har bekräftat att det kommer någon form av molnlagring är vill jag påminna dig om att det ännu är oklart hur det kommer att te sig, möjligtvis att det kan komma att kosta extra likt Pokémontjänsterna. Vad som står klart är att Nintendo Switch Onlines molnlagringstjänst ej stödjer Animal Crossing, tyvärr.

Detta är en annons:

Relaterade texter

Animal Crossing: New HorizonsScore

Animal Crossing: New Horizons

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Trött på jäkt och stress? Tom Nook har lösningen åt dig; en egen, solig ö att bygga ett nytt och bekymmersfritt liv på. Jonas Mäki har recenserat Animal Crossing: New Horizons...

0
Lego visar upp sina Animal Crossing-set

Lego visar upp sina Animal Crossing-set

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Förra veckan överraskade Lego och Nintendo många av oss med att utannonsera ett Animal Crossing-samarbete. Nu när vi fått smälta och samla oss efter den nyheten, har Lego...



Loading next content