Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Trials Rising

Trials Rising

Våra finska kollegor har hälsat på hos RedLynx och spelat det till synes underhållande Trials Rising och berättar nu allt du behöver veta...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Finska RedLynx och deras Trials firar i år tjugoårsjubileum. Så lång tid har det faktiskt gått sedan deras Java-baserade spel släpptes, och de 2,5-dimensionella motocross-spelen har efter det fått flera uppföljare samt blivit världsberömt. Senast vi såg något från serien var i Trials Fusion år 2014 samt såklart spinoffen Trials of the Blood Dragon från år 2016. Under E3 2018 utannonserades äntligen Trials Rising och tanken är att det ska släppas till PC, Playstation 4, Switch samt Xbox One den 26 februari. Vi ville såklart veta mer och jag åkte därför över och hälsade på denna Helsingfors-baserade studio.

Antti Ilvessuo från utvecklaren började med att berätta för oss att spelet varit under utveckling i två års tid, och på stående fotutlovades att det kommer vara bättre än tidigare delar i serien. Jag fick chansen att själv spela två-tre timmar för att försöka verifiera detta i samtliga tillgängliga spellägen: Story Mode, Track Editor, Online Multplayer och lokala Party Mode. Dessutom finns nya Tandem där två personer tillsammans rattar en hoj. Jag lirade mestadels Playstation 4-versionen, men testade även Party Mode och Tandem till Nintendo Switch.

Trials RisingTrials RisingTrials RisingTrials Rising
Att designa sin egen förare är viktigt.
Detta är en annons:

Story Mode är denna gång inspirerad av verkliga platser världen över, där du väljer var du vill köra utifrån en världskarta. I princip varje kontinent fanns tillgänglig när jag provspelade, och mer utlovas som DLC. Vid lanseringen kommer det erbjudas 120 banor och minst två omgångar med nytt nedladdningsbart innehåll är planerat. Banorna jag fick spela kändes väl genomtänkta och fantasifulla såsom exempelvis race i ukrainska Prypjat, Seoul i Sydkorea, Sibirien i Ryssland samt i italienska huvudstaden Rom. Min personliga favorit blev dock en fransk bana, vilken kändes nybörjarvänlig.

Spelbarheten känns bekant och är fortfarande genuint underhållande. Efter 20 sekunder greppar jag grunderna och sedan tar det som bekant en livstid att bemästra. Det finns en genomgång för dig som vill ha lite råd på vägen i form av korta utmaningar, något jag rekommenderar till dig som inte spelat serien förr eller känner dig ringrostig. Trials har alltid handlat om att ha kul, och fysiken är därför inte realistisk i första hand, och det fungerar utmärkt. Som väntat kan du skräddarsy din egen förare i Trials Rising, och 200 klistermärken kan fästas på avataren som därmed med största sannolikhet kommer vara unik. Till detta kommer unika poser och liknande, och detta är såklart något vi säkerligen kan räkna med kommer byggas ut medelst DLC.

HQ

Story Mode ger en väldigt traditionell Trials-upplevelse där du genom att klara av banor låser upp nya och svårare. Du kan även gå tillbaka och spela om gamla banor för att putsa rekord. En nyhet är att du denna gång låser upp sponsorer medan du tävlar, vilket ger extra utmaningar. Det kan handla om att köra banor fort, men även om att utföra trick under loppen. RedLynx menar att tanken är "play, level up, unlock", och det finns såklart även flera motocrossar att välja bland. Jag räknade till sex stycke, varav två fanns tillgängliga från start.

Detta är en annons:

Som jag skrev tidigare finns det fortfarande en Track Editor i spelet där du med hjälp av 8000 föremål kan bygga egna banor. Det är faktiskt samma verktyg som utvecklarna själva använt och eftersom man kan dela med sig av banorna online (med vissa begränsningar) lär det inte vara någon brist på variationen. När du spelar multiplayer online, kan upp till åtta personer delta i en match, vilken i sin tur pågår i tre rundor. För att vara snabbast gäller det att inte ramla av hojen för ofta samt såklart hålla hög toppfart. Multiplayern fungerade galant, men otippat nog var denna del av spelet den jag gillade minst, av den enkla anledningen att det saknas något nytt.

Trials RisingTrials RisingTrials RisingTrials Rising
Det ser ut som Trials och det känns som Trials - på ett bra sätt.

Det lokala spelläget Party Mode (två-fyra spelare) var lyckligtvis makalöst kul. Här trängs fyra crossar på samma bana och det blir snabbt hektiskt, dessutom kan du justera sådant som gravitation för att göra spelupplevelsen mer unik. Tandem ör också extremt underhållande eftersom båda spelare måste hjälpas åt med att gasa och luta sig - samtidigt som trick ska utföras. Det kanske inte låter så märkvärdigt, men det var verkligen både utmanande och roligt, kanske rent av det roligaste i hela Trials Rising.

Trials Rising är också ett "game as a service"-spel, och med det kommer såklart mikrotransaktioner. Du kommer inte kunna köpa till dig fördelar, men vill du låsa upp saker snabbare eller skaffa coolare grejer är det som vanligt bara att slanta upp. Det finns även esportplaner, även om spelet i första hand är byggt för att du ska ha kul med det. Men om det blir populärt i esportkretsar så finns förberedelser för detta.

Utöver gräsligt långa laddningstider, är spelet grafiskt tjusigt att se på och ljudet är ungefär vad man kan förvänta sig från ett spel baserat på motocross. Musiken är milt sagt blandad, så chansen är god att det kommer finnas spår även just du gillar.

För att summera är jag väldigt glad att Trials gör comeback, men jag är lite oroad över mikrotransaktionerna. Jag hoppas de inte blir för påträngande. Men spelet känns genuint roligt och det har mycket innehåll redan från star, så längtan efter den 26 februari är nu officiellt igång.

HQ
Trials RisingTrials RisingTrials RisingTrials Rising
Trials RisingTrials RisingTrials RisingTrials Rising

Relaterade texter

7
Trials RisingScore

Trials Rising

RECENSION. Skrivet av Kim Jakobsson

Trials är lika roligt som vanligt, men presentationen lämnar en hel del att önska. Film-Kim har satt betyg...

1
Ny Trials Rising-expansion nästa månad

Ny Trials Rising-expansion nästa månad

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Ubisoft har idag utannonserat att Trials Rising byggs ut under nästa månad med expansionen Crash & Sunburn, vilken släpps den 10 september. Den här gången får vi köra...

0
Första Trials Rising-expansionen ute nu

Första Trials Rising-expansionen ute nu

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Ubisoft har nu släppt den första expansionen till Trials Rising, vilken heter Sixty-Six. Den finns alla ladda hem till alla format - PC, Playstation 4, Switch och Xbox...

0
Två trivsamma timmar med Trials Rising

Två trivsamma timmar med Trials Rising

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Trials Rising släpptes tidigare denna vecka och vi passade på att spela det i Gamereactor Live. Sitter du fortfarande och funderar över om detta är något för dig, så kan...



Loading next content