Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Forza Horizon 4

Forza Horizon 4

Ett av de hetaste storspelen som hittills avtäckts på E3 är den fjärde delen i Playgrounds mustiga arkadracing-följetong...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det ryktades på förhand om ett spel som skulle heta Forza Horizons som skulle låta oss deltar en världsturné och flytta Playground Games populära racingsommar till bland annat Tokyo, men det visade sig vara falskt. Istället var det Storbritannien som stod på menyn när Microsoft utannonserade Forza Horizon 4 under deras E3-presskonferens under den gångna helgen, något som kanske inte gladde någon av oss på redaktionen som kollektivt verkligen hade hoppats på att ryktet om en Horizons-turné skulle visa sig vara sant.

Forza Horizon 4
Banmonstret Senna från brittiska McLaren är såklart en av huvudbilarna i Forza Horizon 4.

Den största nyheten i det nya spelet, förutom att vi kommer att tävla på fel sida av vägen i England, Skottland och Irland, är att Forza Horizon 4 kretsar kring fyra olika årstider som "radikalt förändrar" racingen som sådan och gör att olika bilar passar olika bra för olika typer av väder. Något som design director Jon Knoles berättade för oss i en intervju som genomfördes under gårdagen. Playground menar att årets upplaga är något helt nytt som inte ens påminner om föregångarna, något som visade sig vara en rätt rekorderlig överdrift när vi väl fick lägga vantarna på en Xbox One X-handkontroll och själva klämma lite på titeln i fråga.

Forza Horizon 4 känns mycket som Forza Horizon 3. Av det vi fick spela märkte vi inte av några större skillnader sett till bilfysik, hastighet eller balans mellan vridmoment och peakeffekt och även om plötsliga snöfall naturligtvis förändrar racingen i grunden, är samtidigt detta något vi sett förut, i andra racingspel, vid flertalet tillfällen (Driveclub är bara ett exempel). Världen är enorm, större än tidigare, och baseras på en onlinekod som nu kommer att tillåtas spelarna att leva "Horizon Lives" där allt du gör innebär XP vilket innebär att du kan avancera och bli en "Horizon Superstar" även utan att tävla om förstaplatsen och den där åtråvärda guldbucklan. Om du exempelvis bara gillar att utföra stunts eller kanske enbart vill pyssla med att måla liveries i spelet, kan du göra det utan att riskera att hamna på efterkälken sett till din "driver level", tvärtom. I Forza Horizon 4 kretsar grundbulten kring att spelaren ska kunna skräddarsy sin egen Horizon Story helt efter sina egna behov och önskemål, något som låter supertrevligt anser vi här på Gamereactor. Gamereactor ställde ett par nyfikna frågor till herr Knoles under vår E3-intervju.

Detta är en annons:
Forza Horizon 4Forza Horizon 4
När vi tänker på England tänker vi oftast på regn, trätänder och strips, men Playground utlovar spelseriens mest varierade miljöer någonsin.

Hur tänker ni rörande England som skådeplats för racingen i spelet, varför är det en bra miljö anser du?
- När vi väl beslutat oss för att bygga Forza Horizon 4 på den här idén om årstider och olika säsonger i vår öppna, levande spelvärld behövde vi en plats i världen där dessa fyra årstider är tydligt definierade och innebär en kontrast till våra miljöer och vår racing. England är den perfekta platsen för detta. Här finns kalla vintrar, blöta höstar, varma somrar och soliga vårmorgnar som passar Forza Horizon 4 perfekt. De flesta tänker enbart på London när man pratar om Storbritannien men i vårt spel kommer vi helt enkelt att visa upp en annan sida av landet. Storbritannien har dessutom mer toppar och dalar och den största vertikala skillnaden av alla de spelvärldar vi hittills byggt i den här spelserien och det finns massor av variation i denna värld.

Forza Horizon 4Forza Horizon 4
Grafiken, av det vi fick se under gårdagen, är helt enkelt fenomenal.

När det gäller grafiken har Playground verkligen tagit i från tårna den här gången och av det vi fick se av Forza Horizon 4 ser det ut att kunna bli Microsofts snyggaste spel någonsin. Naturligtvis kommer det att gå att spela i 4K den här gången och för första gången kommer 1080p-inställningen att flyta på i 60 bilder per sekund vilket är dubbelt så mycket som samtliga tre tidigare spel. HDR kommer även att stödjas (precis som i Forza Horizon 3 efter den där smarriga Scorpio-uppgraderingen). Playground lovar även att spelet kommer att ha ett mer avancerat ljudsystem än någonsin tidigare och att bilarna kommer att låta olika beroende på vädret, vilket låter fantastiskt.

Detta är en annons:

Forza Horizon 4 är det enda av storspelen som Microsoft visade på E3 2018 (av Halo Infinite, Gears 5 och Gears Tactics) som kommer att släppas i år och det handlar då om oktober då vi ska få smiska runt en McLaren Senna i norra Skottlands vidsträckta vyer.

Relaterade texter

Forza Horizon 4Score

Forza Horizon 4

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Årets Forza ser inte ut att revolutionera konceptet särskilt mycket, men är det värt att sig en tur på den brittiska landsbygden och köra sönder oräkneliga stenmurar?



Loading next content