LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      förhandstittar
      Pro Evolution Soccer 2017

      Pro Evolution Soccer 2017

      Vi har spelat årets upplaga av Konamis fotbollsspel Pro Evolution Soccer 2017. Det här är våra intryck...

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ

      Årets upplaga av Pro Evolution Soccer är långt ifrån färdigställt. Det kommer fortsätta att smörjas hela vägen fram till femtonde september, men trots detta har Konami bjudit till och visade förra veckan upp en ganska avancerad version av PES 2017; en sådan där vi märkte viktiga och intressanta skillnader i jämförelse mot vad vi fick se senast i Milan och LA.

      Denna nya version visade med råge upp hur tajta affärspolare den Catalanska klubben FC Barcelona och Konami blivit genom sitt nya partneravtal som ska marknadsföra både produkter och dem själva. Spelmässigt kan du räkna med att återskapandet av Barcas hemmaplan såväl som spelarna blivit hanterade med fingertoppskänsla, men också att detta har fått en inverkan på hela spelstilen.

      HQ

      Sjävklart är skildringen av Camp Nou (som detta år är helt exklusiv till PES 2017 och får därav inte visa trynet i Fifa 17) den bästa hittills - inte bara när det kommer till läktarna eller de elektroniska poängtavlorna. Här ser vi också Barcelonas stadssiluett, och även ett försök till att återskapa den speciella färgbeläggningen av 'coliseo blaugrana'. På denna plats kommer varenda Barca-fan känna sig precis som hemma, kanske till och med rörd till tårar när "Himno"-dängan vrålas ut av hemmaklackens pipor.

      Detta är en annons:

      Vad gäller spelarna mer specifikt kommer vi senare förklara att det inte bara är deras image som står ut, men självfallet är det just den som får oss att höja på ögonbrynen då dessa är så gott som identiska med verkligheten. Du kommer att se de typiska dragen från var och en av dem, springstilen, hur det gnälls på domaren, och naturligtvis målgesterna. Exempelvis hur Neymar river av sig tröjan, vilket var oundvikligt att inte ta med då utvecklarna bekände att "vi redan hade helkropps-scannat honom". Men som reglerna säger ska domaren inte tolerera även det vackraste av blottande, utan en sådan gest "bestraffas med gult kort" påminner Konami.

      Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017
      Bortsett från Camp Nou innehöll demot vi fick testa också den fiktiva arenan Neu Sonne.

      Men det viktiga här är hur spelarna känns med kontrollen i hand. Under matcherna som lirades lade vi märke till den känslan som endast riktiga supportrar som följer Barcelonas matcher kan känna, exempelvis hur Piqué smeker med sig bollen ut från försvarsområdet, Albas löpsteg, Messis diagonala sprint från högerflanken följt av hans skott, Busquets klumpiga bollkontroll, och Neymars skådespeleri.

      I ett klipp från vår spelsession här nedan kan du i princip se på matchen som om den faktiskt visades live på TV, och det fräcka är att den inte känns regisserad till att vara det, utan utspelar sig på ett naturligt och spontant sätt. Ta som exempel lobb-assisten med Messis yttersida och Suárez avslut för att säkra tvåmåls-ledningen (och medan du ändå håller på, kika hur enkelt och lättstyrt repris-läget har blivit).

      Detta är en annons:
      HQ

      Supportrar av andra klubbar än Barca kan tro att de inte kommer få samma upplevelse, men det positiva här är att dessa ansträngningar också ska finnas hos andra lag (en hel ruga av utannonseringar är att vänta av den sorten), och Konami menar att Barcelonas saftiga omfattning i PES 2017 är ett typexempel för hur de senare vill jobba vidare med serien.

      Faktum är att vi märkte en del andra inslag på spelupplevelsen utöver just FC Barcelonas säregna ingridienser. Alltsammans var mer realistiskt, den tjusiga fysiken ledde till riktiga bataljer om varje tappad boll och underhållande man-mot-man-uppgörelser där den mustigare spelaren ofta hade övertaget (vilket blev väldigt uppenbart i kampen mot Atlético de Madrid och deras mer brutala spelstil). Spelarens vikt är också bättre representerad med en mjukare och mer stabil känsla. Kanske långsammare än tidigare, men det är rätt väg att gå enligt oss.

      Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017
      Arsenal är bekräftat sedan tidigare, men det nya demot visade också Atletico Madrid, ​​CA Boca Juniors, River Plate CA, SC Corinthians Paulista, CR Flamengo och urval från Tyskland och Frankrike.

      Det helt nya passningssystemet känns redan nu som den största förbättringen i Pro Evolution Soccer 2017. Träffsäkerheten är märkbart högre, både vid små petningar, långbollar och genomskärare. Numera är det en ren tillfredsställelse att ge en mjuk servering till fördel för en annan spelare att vristskjuta för kung och fosterland, och när det kommer till att dra ett inlägg mot en väntande nickduell ser både fysik och skruveffekt klart bättre ut än i tidigare upplagor. Med det sagt tar PES 2017 feta kliv framåt, och separerar sig själv från den ganska precisionslösa spelstilen i FIFA. Att spela ut en jagande försvarare genom en trekantsformel och passa omkring i ditt eget tempo verkar med ovan nämna inslag bli ett sant nöje.

      I jämförelse med visningen i Milan och på E3 har vi också lagt märke till en annan puls i spelet och bättre respons i skotten. Utvecklarna har lagt manken till, för helt plötsligt känns en fotkanon mer kraftfull och bättre synkroniserad med animationerna. Den version vi spelar idag har också fått ett stabilt lyft grafikmässigt (framförallt i ljussättningen), även om vissa vinklar fortfarande känns taskigt valda.

      Än en gång satsar Pro Evolution Soccer allting på en annorlunda spelstil, och redan nu levererar det en riktigt dynamisk, varierande och rolig upplevelse med en närmare simulering av riktig fotboll. I mitten av september hoppas vi kunna se samma personlighet och passion till andra klubblag än endast FC Barcelona, men oavsett skvallrar förbättringarna vi har sett i spelkänslan om att "the evolution" detta år är mer än bara ett reklamknep.

      HQ
      Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017

      Relaterade texter

      Konami och Maradona är kompisar igen

      Konami och Maradona är kompisar igen

      NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

      Efter alla bråk som varit, hoppade Konami America-chefen Takayuki Kubo på ett flygplan och åkte till Argentina för att prata med legendariske fotbollstrollkarlen Diego...

      4
      Maradonas bråk om PES 2017 fortsätter

      Maradonas bråk om PES 2017 fortsätter

      NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

      Det började med att den argentinske überstjärnan Maradona hotade med att stämma Konami efter att ha inkluderat en spelare med hans namn som dessutom såg ut som honom i...



      Loading next content