Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Mario Kart 7

Mario Kart 3DS

Den genomsnittlige italienska rörmokaren tävlar inte i gokart. Spelvärldens främste ikon gör det däremot, och har nu snart 20 års erfarenhet i ryggen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Mario Kart igen alltså. Vad kan vi vänta oss den här gången?
Mer av samma men med flest nyheter i ett Mario Kart sedan Mario Kart: Double Dash. Möjligheten att kustomisera sin bil, åka hängflygare, köra under vattnet och faktumet att allt spelas upp i 3D är några av ingredienserna som ska göra det fräscht att spela Mario Kart igen. Och just ja! Det automatiska power slide-systemet från Mario Kart Wii är borta.

Vänta nu, sa du kustomisera?
Japp! Men det är ju Mario Kart och inte Forza Motorsport vi snackar om så några invecklade finjusteringar på fjädringen blir det inte. Du kan däremot sätta väldigt små hjul på ett alldeles för stort chassi och se skojig ut. De små hjulen fungerar bäst på asfalt medan stora hjul greppar bättre i lera. Variationstänk med andra ord.

Mario Kart 7
En apa som hängflyger med sin gokart.

Räcker nyheterna för att roa oss som tröttnat på Mario Kart?
Egentligen inte. I grunden är det fortfarande samma spel som det alltid varit, med samma körkänsla. De som längtar efter mer Mario Kart kommer dock inte att bli besvikna. Nintendo blandar idéer från tidigare serier och vet i vanlig ordning vad som gör Mario Kart till ett bra koncept.

Detta är en annons:

Dessutom pratas det offentligt om balans vilket sällan görs när det gäller Nintendo. Man vill exempelvis bibehålla känslan av att vad som helst kan hända, men man vill samtidigt inte att det blåa skalet ska förstöra på mållinjen för någon som har legat etta hela loppet.

Mario Kart 7
Kustomisera din kart inför varje cup med enkla, snabba medel.

Jag hörde något om ett myntsystem, vad är det för något?
Det är faktiskt ingen nyhet, utan ett gammalt koncept som legat och vilat sedan originalet till Super Nintendo som går ut på att det finns mynt utspridda på banorna och ju fler du plockar desto snabbare åker du. Precis som i verkligheten.

Grafiken då?
Jodå. Det här är väl inte 3DS grafiska bomb direkt, men Mario Kart 3DS är utan konkurrens det snyggaste Mario Kart-spelet till en bärbar konsol någonsin, med genomgående tjusig och färgglad bild. Skuggsättningen är nästan jämförbar med den i Mario Kart Wii, men texturerna påminner mer om den stationära grafiska standarden för ett par år sedan.

Detta är en annons:
Mario Kart 7
Mario och den eviga tvåan.

Jag har alltid stört mig på Waluigi...
Jag med. Som tur är så är han inte utannonserad som spelbar karaktär än. De som fanns med på E3's demo är Mario, Luigi, Peach, Toad, Yoshi, Bowser, Donkey Kong och en allmän Koopa Troopa. Förhoppningsvis skippar Nintendo alla överflödiga karaktärer som trots allt aldrig gjort något vettigt (jag tittar på er Waluigi, samtliga baby-karaktärer, Daisy, Birdo och kvinnliga Toad) och fokuserar på att göra en balanserad och varierad originaltrupp.

Jag vill inte spela ensam...
Det behöver du inte heller. Du kan möta upp till 8 spelare lokalt eller online.

Hur drar spelet nytta av 3D-effekten?
Gimmickartat nog så slängs saker och ting upp i ansiktet på dig. Oljefläckar sprider ut sig "ovanpå" skärmen och fladdermöss siktar mot dina ögon. För det får vi aldrig nog av. Tittar man på själva förarna så ser det dock ut som vilket Mario Kart-spel som helst, vilket man kanske inte kan tro. Allt som allt så används 3D'n subtilt men effektivt. Det uppskattar vi.

Mario Kart 7
Åker du ner i vattnet så nyttjar bilen plötsligt en propeller.

Så hur hett känns egentligen Mario Kart 3DS?
Ljummet om jag ska vara ärlig. Men det behöver inte betyda att det inte blir omänskligt skitkul. Hur mycket ser du fram emot att äta makaroner och köttbullar? Du vet hur det smakar, och du vet samtidigt att det kommer att bli gott. Exakt så känns det med nytillskottet i Mario Kart-serien. Samtidigt kan jag inte låta bli att känna viss tveksamhet till att lägga runt 4-500 spänn på ett spel som jag i stort sett redan har hemma i hyllan.

Vadå redan har?
Bristen på nyheter får det som sagt att kännas lite som att det räcker med Mario Kart Wii, DS, 64 och Double Dash som redan ligger hemma i hyllan. I slutändan kommer jag dock att stå där i kassan vid slutet av året, hosta upp mina surt förvärvade slantar och tävla in till sent på natten med ett gäng goda vänner, som jag alltid gör när det vankas Mario Kart.

Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7
Mario Kart 7

Relaterade texterLoading next content