Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Moonbreaker

5 Snabba: Moonbreaker

Från utvecklarna av Subnautica kommer nu Moonbreaker och det har absolut inga som helst likheter med Subnautica...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Moonbreaker alltså, det har jag aldrig hört talas om innan, vad är det för typ av spel egentligen?
Utmärkt fråga att börja med! Moonbreaker som utvecklas av Unknown Worlds som antagligen är mest kända för Subnautica kan i mångt och mycket beskrivas som ett digitalt brädspel. Det kommer att utspela sig i en färgglad, livlig värld som det fullkomligt osar av science-fiction och även lite fantasy. Faktum är att författaren Brandon Sanderson gjort en George R.R Martin här och varit involverad i utvecklingen av spelet. Med det sagt så ser Moonbreaker ut att dra sina närmaste influenser från andra brädspelsliknande spel så som Hearthstone men även från sådana titlar så som XCOM, samtidigt som det definitivt har en unik känsla över sig som får det att sticka ut från mängden.

Moonbreaker
Moonbreaker utspelar sig i en livlig sci-fi värld där du behöver vara strategisk för att vinna.

Det var ju en fin beskrivning om lite av bakgrunden till det, men du får faktiskt ta och berätta lite om gameplay och vad det hela går ut på också!
Jag skulle precis komma till det, lugn och fin i grönsakstäppan! Kort fattat så är det ett turbaserade realtidsstrategi men jag du kommer inte nöja dig med det eller hur? Det är en bra inställning, man kan och bör kräva mer än så och det gillar jag! Eftersom det är så likt ett brädspel man kan komma digitalt så kommer du att få flytta dina statiska pjäser över brädet medans du hela tiden måste vara uppmärksam på pjäsens styrkor, svagheter och huruvida långt eller om den faktiskt kan flytta sig över brädet överhuvudtaget. Du kommer starta spelet med en härförare, ledare eller vad du nu helst vill kalla den och kommer under spelets gång utöka din styrka där det slutgiltiga målet är att besegra fiendens respektive ledare. Inför varje slag väljer du ut en kapten och tio soldater och även här gäller det att vara strategisk och plocka rätt folk för fighten. Det du mest troligt kommer göra mest av mellan slagen dock är att samla in material från din omgivning, framförallt då fragment från månar som titeln hintar lite om och månar verkar det finnas väldigt gott om i Moonbreaker.

Tack för det, nu känner jag att jag har lite bättre koll även där. Det låter ju definitivt som att det kan bli kul. Du säger att Bret Sanderson är inblandad i detta, på vilket vis?
Tja, han är ju författare så det kommer kanske inte som någon överraskning att det är han som skrivit ihop historien och loren. Vad det verkar så har han varit mer involverad i det hela än vad George R.R Martin var i Elden Ring, men det kan ju vara så att han har lite mer tid över än den mycket upptagne Martin. Det är dock värt att nämna att Moonbreaker inte har någon kampanj som så, vilket öppnar för helt andra sätt att berätta Sandersons historia på. Vi vet inte alltför mycket om detta ännu men som tidigare nämnt så utspelar det sig i en science-fiction-miljö som omringas av hundratals månar i omlopp och det kommer finnas märkliga livsformer i olika format och kanske även lika märkliga omgivningar. Bara fantasin sätter gränser och något säger mig att Sanderson inte har några större problem med sin fantasi.

Detta är en annons:
Moonbreaker
Det går mest troligt inte att komma närmare fysiska brädspel digitalt än så här.

Jag måste säga att jag bara blir mer och mer taggad på detta! Något annat du kan berätta om detta digitala brädspel?
Bra att du frågar! Det finns en till riktigt frän sak som jag ju faktiskt inte har nämnt ännu och det är kanske Moonbreakers allra mest unika funktion, är du säker på att du är redo för detta nu? Jo, när Unknown Worlds menar att det är hög brädspelskänsla över det så menar dem verkligen, verkligen det. Det är nämligen som så att du kommer kunna måla varenda en av dina pjäser helt efter dina egna preferenser i en redigerare som enligt utvecklarna själva ska kännas nästan precis som att man målar dessa på riktigt. Något som ju förstås direkt för tankarna till Warhammer 40 000 och det tycker vi är en riktigt häftig funktion och vi är inte helt säkra på att vi faktiskt sett det i ett spel förr. Det återstår att se om känslan är så bra som de säger att den är.

Moonbreaker
Som grädde på det berömda moset så går det att måla alla sina pjäser själv in i minsta detalj.

Wow, det låter ju väldigt spännande måste jag säga! Vilka plattformar är det som gäller när det släpps och framförallt när släpps det?
Där kan det ju faktiskt bli lite problematiskt, särskilt då om man inte äger en PC eftersom Moonbreaker släpps åtminstone till en början enbart till PC och kommer att ta sina första steg i Early Access på Steam. Men utvecklarnas tidigare spel har ju släppts till övriga plattformar med så helt osannolikt är det ju inte att det kommer så småningom. Men du ville veta släppdatum också och det har vi fått ett, så är det nu så att du är väldigt sugen på Moonbreaker efter att ha läst allt detta så behöver du inte vänta länge till för det släpps som sagt i Early Access och det kommer att ske den 29:e september. Den som väntar på något gott behöver alltså inte alltid vänta länge!

Detta är en annons:

Relaterade texter

0
5 Snabba: Moonbreaker

5 Snabba: Moonbreaker

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Niclas Wallin

Från utvecklarna av Subnautica kommer nu Moonbreaker och det har absolut inga som helst likheter med Subnautica...Loading next content