Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Hello Neighbor 2

Hello Neighbor 2

Patrik har fått luska runt lite i grannars hem i denna uppföljare för att lösa kidnappandet av ungdomar...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Äntligen har vi fått provspela den lovande uppföljaren till Hello Neighbor. Denna gång vankas det mycket smygande, pussellösande och en mer öppen värld än tidigare. Nya inslag i mixen som att öppna fönster är välkomna nymodigheter. Det passar bra med upplägget att krypa runt i folks hem. Jag kan efter att ha testat en förhandsversion säga att mina intryck är blandade.

Redan från start märks det att inte mycket hänt med kontrollen. Den är klumpig och saknar den där responsiviteten som jag önskar. Utöver kontrollen är buggarna så pass många att det periodvis var smått omöjligt att ta sig igenom inledningen. Jag måste påpeka att jag har mer översikt med tekniska problem i en förhandsversion hos indiescenen än högbudgetspelen. Trots det föll jag genom marken och behövde ladda om sparfilar konstant på grund av detta. Om Eerie Guest och Tinybuild lyckas släta ut alla tekniska problem tror jag på en mycket lovande upplevelse. Mycket av det som stör är inte speldesignen som jag verkligen gillar.

Hello Neighbor 2
Redan i introt till betan är det tydligt att utvecklarna brytt sig om de små detaljerna.

När vi börjar får vi inta rollen som en journalist och ska gräva fram hemligheter hos olika personer i en liten stad. Ungdomar har försvunnit och det är ditt uppdrag att hitta dessa. Ett exempel är ett hus som undersöks av polisen. Genom lite list kan vi lura bort polismannen och hitta nya ledtrådar utan att bli utkastade ur huset. Vi får också inkräkta hos andra grannar succesivt i området. Många av situationerna du möts med måste lösas genom list och pussellösning. Den konstanta närvaron av karaktärer i hemmen gör inte uppgiften enklare. Även om protagonisten känns som en vanlig person är konceptet otroligt roande. Hur många av oss har inte önskat utforska hus på detta sätt när vi var små. Förmodligen kan många av oss relatera till denna fantasi att leta hemligheter och lösa mysterium.

Detta är en annons:

Den här titeln utspelar sig inte enbart under natten, utan vi får också utforska på dagarna. I nuläget vet jag inte om det enbart är kosmetiskt eller förankrat i karaktärers rörelsemönster. Jag upplevde att det finns lite för många osynliga väggar i staden som hindrar utforskning. Om du går åt fel håll kommer en person i fågelskrud och teleporterar dig tillbaka på en stig. Det är en sida av förhandsversionen som får mig att undra hur fritt det blir i slutändan. Jag hoppas såklart på att den fulla versionen låter oss utforska som vi vill mer öppet. Av det jag fått testa så kan jag gott säga att mycket av innehållet verkar lovande och som en naturlig uppföljning av föregångaren.

Hello Neighbor 2Hello Neighbor 2Hello Neighbor 2
Buggar och fågelpersonen skapar frustration.

Karaktärerna utöver grannarna är alla väldesignade och jag har inte stött på någon jag direkt ogillar. De är centrala karaktärer i detta äventyr. Jag hst inte träffat karaktärer jag genuint ogillar förutom fågelpersonen som transporterar en om man går utanför stigen för mycket. Förutom karaktärerna formas världen av ljuden och musiken. Där har jag ingen större kritik de är alla trevliga och passande. Dörrar som knakar och träd som blåser med vinden bidrar till att skapa en mysig liten stad utan att tappa skrämselfaktorn. Jag kan däremot utifrån förhandsversionen tycka att själva staden är lite tom på liv på dagarna.

Min tid med förhandsversionen har gjort mig försiktigt optimistisk trots alla tekniska besvär. Det ser ut att kunna bli bättre på alla punkter än sin föregångare, om den tekniska sidan går att reparera innan släpp. Då kan det bli en titel värd att se fram emot även om det spelmässiga inte skiljer sig så mycket från föregångaren.

Detta är en annons:
Hello Neighbor 2Hello Neighbor 2
Det är en fin och lugn stad vi får besöka.
Hello Neighbor 2
Hello Neighbor 2
Hello Neighbor 2
Hello Neighbor 2

Relaterade texter

0
Hello Neighbor 2

Hello Neighbor 2

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Patrik Severin

Patrik har fått luska runt lite i grannars hem i denna uppföljare för att lösa kidnappandet av ungdomar...

0
Hello Neighbor 2 släpps under 2021

Hello Neighbor 2 släpps under 2021

NYHET. Skrivet av André Lamartine

Akta dig för grannens källare! Igen! Geoff Keighley hade nöjet att presentera uppföljaren till indiepärlan Hello Neighbor som enkelt nog kallas Hello Neighbor 2 via en...Loading next content