Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Hollow Knight: Silksong

5 snabba: Hollow Knight: Silksong

Hollow Knight slog ner som en bomb under 2017, och i år vankas det förhoppningsvis release för den efterlängtade uppföljaren. Vi har svarat på fem frågor om vad som väntar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vad är Hollow Knight: Silksong?
Hollow Knight: Silksong är den efterlängtade uppföljaren till det kritikerrosade indieäventyret Hollow Knight. Föregångaren släpptes redan under 2017 och Silksong annonserades under 2019 efter det att originalspelets expansionsplaner eskalerade i storlek och ambitionsnivå. Utvecklarna Team Cherry hade först planer på att inkludera den nya karaktären Hornet som en spelbar figur i nämnda Hollow Knight, detta efter att man nått ett specifikt Kickstarter-mål, men man insåg snabbt att de hade en större historia att berätta än vad som kunde rymmas inom ett DLC-tillägg, och arbetet på del två har mer eller mindre pågått i över fyra år i nuläget.

Vänta lite, har spelet utvecklats i fyra år och det är fortfarande inte släppt. Varför tar det så lång tid, bör jag vara orolig?
Det är klart att en lång utvecklingstid får en att höja på ögonbrynen, och att era varningsklockorna ringer efter fyra år ser vi som något hälsosamt. Att vara kritisk och ifrågasätta är nämligen alltid positivt, och även vi på Gamereactor har givetvis undrat vad det är som tagit sådan tid sedan utannonseringen för snart tre år sedan. Om man däremot tittar på saken med lite logik så är det betydligt lättare att förstå varför spelet ännu inte har sett dagens ljus. För Team Cherry är, för det första, en liten studio och då de både agerar utvecklare och utgivare är det förståeligt att saker tar lite extra tid. Den rådande pandemin har sedan säkerligen inte gjort saken lättare, och då ambitionsnivån och förväntningarna är betydligt högre än det var när Hollow Knight släpptes (som en bomb, från ingenstans) är det enkelt att fatta att projektet behöver lite extra värme och omsorg. Kort och gott - Ja, fyra år är en lång tid, men med omställningarna i beaktande är i alla fall vi på Gamereactor inte oroliga för att kvaliteten inte kommer hålla måttet när spelet väl släpps.

Hollow Knight: Silksong
i Silksong kommer vi få manövrera den smidiga insekts-kämpen Hornet.

Okej, men måste jag ha spelat ettan eller kan jag börja direkt med Silksong?
Det snabba svaret är givetvis nej, du måste inte spela ettan. Utvecklare vill ytterst sällan exkludera nya kunder och potentiella inkomster, och även om vi inte vet exakt hur storyn kommer se ut i nya Silksong så kan vi nästan ta gift på att det kommer vara tillgängligt och lätt att hoppa in för nya spelare när det vankas release. Har du däremot inte spelat ettan ännu så rekommenderar vi starkt att du doppar tårna i originalet. Tro oss, du kommer inte ångra dig,

Detta är en annons:

Intressant, men vad är nytt i Silksong jämfört föregångaren?
Mycket av det vi har kommit att älska från Hollow Knight är givetvis fortfarande kvar i uppföljaren, och att spelet exempelvis kommer vara otroligt utmanande råder det absolut inga tvivel om. Silksong ska dock, enligt utvecklarna själva, vara större än originalet och med ett helt nytt kungadöme att utforska och över 165 nya fiender att besegra kan vi räkna med att speltiden kan komma att ticka upp emot 30 timmar bara för att nå eftertexterna, och det lär dessutom bli betydligt mer än så om man vill se allt. För utöver en förbättrad grundkomponent tillkommer även såklart nya uppdrag, nya förmågor och en mer akrobatisk kampstil från nya huvudkaraktären Hornet, och även om mycket är sig likt från förr så känns Silksong som en fräsch tolkning av ett familjärt recept - ett recept vi väldigt gärna vill smaka igen.

Hollow Knight: Silksong
Grafiken är fortfarande bländande vackert och stillbilder gör verkligen inte äventyret rättvisa.

Detta låter ju inte helt fel. När släpps det, och vart kan jag spela?
Tyvärr har vi inget exakt releasedatum för Hollow Knight: Silksong i detta nu, men den allmänna uppfattningen är att spelet kommer att lanseras någon gång under 2022. En tidigare rapport hänvisade till februari som potentiellt lanserings-fönster, men vi vågar tyvärr inte hoppas att det är så pass nära, även om det såklart hade varit väldigt trevligt. Något vi däremot vet är att Silksong ska lanseras till PC, Linux och Mac samtidigt som Nintendo Switch kommer vara den enda konsolen att erbjuda äventyret från start. Team Cherry har dock varit öppna med att titeln mycket troligt kommer att anlända till andra plattformar i framtiden, så de som sitter på Xbox- och Playstation-hårdvara behöver inte vara för oroliga att bli utelämnade.

Relaterade texter

3
5 snabba: Hollow Knight: Silksong

5 snabba: Hollow Knight: Silksong

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Joakim Sjögren

Hollow Knight slog ner som en bomb under 2017, och i år vankas det förhoppningsvis release för den efterlängtade uppföljaren. Vi har svarat på fem frågor om vad som väntar.Loading next content