Svenska
Gamereactor
nyheter
Fallout 4

Fallout 4-hunden Dogmeat har dött

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Hunden Dogmeat har varit en viktig och närmast ikonisk del av Fallout-serien ända sedan det första spelet. Det stora genombrottet kom dock i Fallout 4 där vi fick en mer realistisk och oväntat levande fyrbent kamrat. Det är därför dagens nyhet förmodligen känns trist för många.

Joel Burgess, som tidigare arbetat för Bethesda Game Studios, skriver nämligen på Twitter att River, hunden som fungerade som modell och inspiration för Dogmeat i Fallout 4, tyvärr har gått bort. Samtidigt delar han med sig av några intressanta detaljer om varför och hur River blev en del av det påkostade spelet. Bland annat får vi veta att han tog hunden till kontoret för att visa kollegorna att Dogmeat kunde vara mer än en mördarmaskin. Detta ledde bland annat till de sekvenser där Dogmeat springer framför oss och tittar tillbaka på husse/matte, något som River var känd för.

En annan fascinerande detalj är att det faktiskt är just River vi hör när Dogmeat är ledsen eller lycklig. Dessa ljud spelades in när Burgess lämnade River i ett rum där hon kunde känna lukten, men inte se honom. Där stannade han tills hon började gnälla, och sedan återvände han så att de även fick ljudinspelningar av hur glad hon blev. Läs flera andra rörande fakta i länken ovan och vila i frid, River.

Fallout 4

Relaterade texter

Fallout 4: AutomatronScore

Fallout 4: Automatron

RECENSION. Skrivet av Cecilia Fjällström

Den första expansionen uppmärksammar ödemarkens dödliga plåtburkar och tar dig med på en kort men intressant resa, in i maskinistens lya...



Loading next content