Svenska
Gamereactor
esports
League of Legends

Vi summerar denna veckas LoL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

EU LCS

Om du hängt med i EU LCS så vet du att två lag presterat väl: G2 Esports i Grupp A och Unicorns of Love i Grupp B. Enligt EU LCS-rehlerna måste varje lag möta ett annat från den andra gruppen en gång och denna vecka fick dessa båda äntligen möta varandra, där G2 Esport segrade med 2-0.

H2K slog även Giants 2-0, vilket betyder att de också ha samma mängd segrar som Unicorns of Love i Grupp B, dock med en mer förlust. Roccat och Origen fortsätter gå skakigt och förlusterna mot Splyce och Fnatic betyder att de fortfarande saknar vinster och dominerar bottenskiktet.

NA LCS

Efter en tids framgångar skulle Cloud9 förmodligen helst glömma denna vecka. I lördags möttes TSM som också gjort väl ifrån sig varpå första förlusten var ett faktum. Bjergsen i synnerhet gjorde bra ifrån sig. På söndagen möttes Phoenix1 och man kan tänka sig att de var revanschsugna, men det blev förlust med 2-0, därmed har de nu åtta vinster och två förluster och ligger lika med TSM. Förmodligen retsamt eftersom Cloud9 nekade inbjudan till IEM Katowice för att fokusera på LCS.

Det var även mer drama under veckan då FlyQuest besegrades av Team Dignitas och sedan även av TSM. Team Dignitas två vinster betyder att de nu har totalt fyra.

LCK

Under en vecka då favoriterna föll som furor fick även kt Rolster sin första förlust, och det mot MVP med 2-0 på alla hjärtans dag. SK Telecom T1 vann två matcher mot Samsung Galaxy och Longzhu Gaming vilket gör dem likvärdiga med kt Rolster.

Longzhu Gamings och Samsung Galaxys förluster betyder att MVP nu ligger lika med dem på en delad tredje plats. Efter en vinst och en förlust under veckan ligger BBQ Olivers nu sexa med fyra vinster och fyra förluster, och när ställningarna är så jämna kommer även små förändringar leda till stora hopp i tabellerna.

League of Legends
Photo: Riot Games

Relaterade texter



Loading next content