Svenska
Gamereactor
nyheter
Star Wars Battlefront II

Engelsk minister föreslår lagar mot loot-lådor efter EA-utspel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Du kommer kanske ihåg att det engelska parlamentet, i ett försök att avgöra om loot-lådor är en form av spel, bjöd in EA att rådfråga för att höra deras åsikter om kritiken. Här sa en representant att de på EA inte ansåg att det rörde sig om loot-lådor, utan snarare "surprise mechanics", något som naturligtvis resulterade i hån i hela världen.

Men det stannars inte där. Nu rapporterar PCGamesN att det engelska parlaments "Digital, Culture, Media & Sports Committee" lämnat en lång rapport om de problem som uppstått i branschen och föreslår rätt upp och ner att loot-lådor ska betraktas som dobbel. Vi kan rent av läsa att "some representatives demonstrated a lack of honesty and transparency"</>, vilket är en direkt referens till EA, vars representanter var<em> "wilfully obtuse".

Rapporten slår fast att EA:s Kerry Hopkins är en av grunderna till att man nu rekommenderar åtgärder mot loot-lådorna:

"This is noticeably out of step with the attitude of may gamers who contacted us following our evidence session, including those who vehemently rejected her characterisation of packs not as loot boxes but as 'surprise mechanics.'"

Håller du tummarna för att detta går igenom, eller är loot-lådor något positivt för spelupplevelsen?

Star Wars Battlefront II

Relaterade texter

Star Wars Battlefront IIScore

Star Wars Battlefront II

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Så har det äntligen blivit dags att utöva stora krig i den där galaxen, långt, långt borta och Jonas Mäki har nyttjat kraften som en sann Sith för att leverera en recension...



Loading next content