Svenska
Gamereactor
nyheter

EA:s VD talar ut om spelvåldet

"Spelbranschen måste ta sitt ansvar"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

EA:s VD John Riccitello har sagt att det inte finns någon faktabaserad länk mellan spel och vapenvåld, men att spelindustrin oavsett måste ta itu med "hur folk ser på den."

"Spelindustrin är en väldigt mogen och ansvarsfull industri, mer än vad du kanske tror", säger Riccitello i samtal med investerare. "Vi är väldigt säkra på kvalitén av våra verk och på att det inte finns något faktiskt faktaunderlag som säger att det skulle vara någon koppling mellan spel och våldet som pågår i Amerika eller andra delar av världen."

"Det finns ingen tvekan om att vi, likt du själv, blev chockade och förfärade över våldet i Connecticut, Colorado och många andra platser under de senaste åren. Men det har pågått en enorm mängd forskning runt kopplingar mellan underhållning och riktigt våld och man har inte funnit några", tillägger han.

Däremot menar Riccitello att det finns ett stort "imageproblem" kring spel som industrin inte borde ignorera.

"Vi är ansvarsfulla, vi är mogna och vi tänker vara en del av lösningen. Vårt medium når i princip varenda Amerikan och det kan användas till något gott." Han tillägger till det även att EA i framtiden kommer prata mer om "hur vi kan vara en del av lösningen kring folks negativa syn på spel."

EA:s VD talar ut om spelvåldet


Loading next content