Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
FIFA 23

EA Sports lovar att skänka 11 miljoner dollar till damfotbollen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

EA Sports har successivt fasat in mer och mer damfotboll i sina fotbollsspel sedan man för första gången introducerade detta i FIFA 16, där och då gick det bara att spela med landslag och så förblev det ända till årets upplaga då klubblag introducerades. Det går nu att spela ligaspel i Womens Barclays Super League samt Division 1 Arkema och UEFA Womens Champions League kommer som DLC tidigt nästa år. EA lovar också att fler tävlingsformer kommer under 2023.

Utöver detta så kommer EA Sports också då att skänka 11 miljoner dollar till damfotbollen, dessa pengar kommer bland annat distribueras via en uppstarts-fond som fått namnet "Starting XI Fund". En del pengar kommer även att gå till att investera i nytt innehåll med fokus på damfotboll i FIFA 23. Detta kommer troligtvis att komma i form av DLC som med stor sannolikhet kommer vara gratis.

Med start nästa år så kommer EA Sports också att erbjuda ett praktik-program som är tänkt att driva på kvinnors inblandning och påverkan på sporten. Om detta vet vi ännu väldigt lite men EA Sports har åtminstone bekräftat att programmet inte kommer att finansieras av den tidigare nämnda fonden utan i samarbete med sina nuvarande och framtida partners.

FIFA 23
EA kommer att fortsätta utveckla damfotbollen både i sina spel och i verkligheten.

Relaterade texter

1
Cristiano Ronaldo försämras i FIFA 23

Cristiano Ronaldo försämras i FIFA 23

NYHET. Skrivet av Marcus Persson

Den 37 år gamla fotbollsspelaren har efter en lång karriär i Manchester United valt att lämna brittisk elitfotboll bakom sig och istället flytta till Saudiarabien för att...Loading next content