Svenska
Gamereactor
förhandstittar
DC's Justice League: Cosmic Chaos

DC's Justice League: Cosmic Chaos

Vi har provspelat PHL Collectives superhjälteäventyr för att se hur det ser ut inför lanseringen nästa månad och är positivt överraskade...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Outright Games har undan för undan utökat och förbättrat sitt utbud av TV-spel med fler och allt större samt mer komplexa titlar. Eftersom spelen de vanligtvis arbetar med är skräddarsydda för en yngre publik är detta inte alltid den lättaste kombinationen att lyckas med, men det har under åren blivit tydligt att förlaget har samarbetat med utvecklare som klarar att producera djupare spel. Det är i denna anda vi om några veckor får nästa stora Outright-titel, nämligen det PHL Collective-utvecklade DC's Justice League: Cosmic Chaos - och inför lanseringen har jag fått chansen att tjuvstarta och kolla in det närmare.

DC's Justice League: Cosmic Chaos
Låt dig inte luras, under den charmiga ytan gömmer sig ett djupt superhjältespel.

Först och främst vill jag slå hål på några fördomar. Ja, det här är ett spel som är utformat för en yngre publik. Ja, det har ett utseende som lär få många att tro att det är ett barnspel (med gulliga modeller och animerade scener). Däremot är det är inte strikt en titel för barn, i själva verket har det massor av områden och kärleksfullt byggda funktioner samt tillägg som alla tydligt visar att detta är ett charmigt äventyr för DC-fans i alla åldrar.

Detta är en annons:

DC's Justice League: Cosmic Chaos spelas från ett uppifrån och ner-perspektiv (så kallad top-down) och handlar alltså om jordens försvarare som nu måste ta itu med hotet från en ruskig fiende känd som Mister Mxyzptlk, en sprite-liknande individ som är själva inkarnationen av kaos. Denna ruskprick har nu anlänt till Happy Harbour (där Justice League ursprungligen grundades) och börjat terrorisera lokalbefolkningen för att sedan skylla problemen på Justice League, samtidigt som han slår sig samman med Starro the Conqueror för att splittra styrkorna. Detta lämnar i slutändan de tre spelbara och sömlöst utbytbara karaktärerna Superman, Wonder Woman och Batman med uppgiften att rädda världen, detta medan andra hjältar som Cyborg hjälper till i en biroll.

DC's Justice League: Cosmic ChaosDC's Justice League: Cosmic Chaos
Om det går att spela lokal co-op? Japp!

Även om kärnkonceptet och berättelsen är lätt att följa och förstå (eftersom den främst är anpassad till en publik på mellan 7-10 år) har PHL Collective skrivit dialogen och fått med sig en rad stora röstskådespelare för att höja berättandet avsevärt. Nolan North som Superman, Vanessa Marshall som Wonder Woman och Dietrich Bader som Batman gör underverk för att ge liv åt denna trio, och den kvicka dialogen sitter som en smäck och inte tvekar att göra sig lustig över DC-karaktärer (ett exempel är att teamet snabbt gör klart att Booster Gold - som snart ska filmatiseras som en del av Peter Safrans och James Gunn nya DC-universum - är ansträngande att ha att göra med). Detta gör att det blir en story som även äldre fans kommer ha väldigt kul åt, och Baders sarkastiska Batman är min personliga höjdpunkt.

Men narrativet är inte allt som gör DC's Justice League: Cosmic Chaos roligt att spela. Striderna är djupare än man kan förvänta sig med en mängd upplåsbara förmågor, distansattacker och combos att bemästra. Ovanpå det finns en uppgraderingssvit som lägger till extra effekter till varje förmåga och förbättrar dess effektivitet. Och så förstås det faktum att du omedelbart kan byta mellan kärntrion när du vill, vilket gör att du kan gå från snabba slag som Wonder Woman, till tunga slag från Stålis, till prylkrigföring som Läderlappen. Lägg till detta popup-komiska effekter (som Poof! och Wham) samt det extra lagret att varje hjälte har en elementär effekt, vilket är otroligt användbart för att bryta igenom sköldar från fiender med samma elementtyp, och du får strider som är djupgående och underhållande för alla åldrar.

Detta är en annons:
DC's Justice League: Cosmic ChaosDC's Justice League: Cosmic Chaos
Fem svårighetsgrader finns att välja på för att både ung som gammal ska få lagom utmaning.

Fienderna och bossarna ser också till att du blir konstant underhållen, eftersom alla attackerar på unika sätt och utgör olika sorters hot. Skulle du tycka att de är för lätta eller svåra att möta kan du alltid byta till ett av de fem tillgängliga svårighetsalternativen för att passa dina förmågor.

Uppgraderingssviten är även den mer komplex än vad man kan förvänta sig från vad som i grunden är ett barnspel. Du måste samla in en mängd resurser och föremål som kan spenderas på talangträd för att förbättra förmågorna, och sedan finns det också annat att hitta och samla in, inklusive serietidningssidor, vilka är viktiga för att låsa upp de olika hjälte-outfits som finns tillgängliga i äventyret, var och en av dem inspirerad av någon klassisk DC-serietidning. Sedan finns det också Artifacts of Justice att jaga runt efter, som alla kan ändra hur en karaktär spelas och bygger på den bredare Justice League-historien. För de mer noggranna DC-fans som undrar vad DC's Justice League: Cosmic Chaos är inspirerad av, berättade utvecklarna för mig att The Brave and the Bold #28 var en viktig serietidning för dem när de skapade denna titel.

DC's Justice League: Cosmic Chaos
Utvecklarna säger uttryckligen att de vill bytta ut detta längre fram.

Det var tydligt under min hands-on att det finns likheter med vad Crystal Dynamics gjorde med Marvel's Avengers i kosmetisk mening, och på samma sätt påminde spelvärlden mig mer om Lego-superhjältespel. I DC's Justice League: Cosmic Chaos kan du till exempel utforska en levande och ljus värld fylld av möjligheter, inklusive sidouppdrag, hitta loot, dänga bossar, klara dungeons, kämpa dig igenom fiendefyllda kloaker och mycket mer - där allt ger dig möjligheter att höja din nivå, samla resurser, föra storyn framåt och tjäna nya föremål och godsaker. Det verkar verkligen som om spelarna inte kommer ha tråkigt en sekund när de spelar den här titeln.

Även om jag bara har kunnat utforska en liten del av DC's Justice League: Cosmic Chaos än så länge, är det tydligt att detta är mycket mer än bara ett barnspel. Världen, humorn, djupet, DC-referenserna, allt detta förenas för att skapa ett underhållande och lovande actionäventyr som borde kunna underhålla alla åldersgrupper. Och även om den här titeln inte kommer att vara en del av DC Extended Universe eller Gunns DCU (jag frågade PHL Collective för att vara säker), har utvecklaren bekräftat att man förhoppningsvis kommer utforska alternativ i framtiden för att få med fler karaktärer i spelet och kunna fortsätta utveckla detta bedårande och roliga TV-spel i framtiden.

DC's Justice League: Cosmic Chaos
DC-fansen har rejält med fanservice att se fram emot.

DC's Justice League: Cosmic Chaos släpps den 10 mars till PC, Playstation, Switch och Xbox. Det känns faktiskt lite konstigt att skriva det, men det är inte alls omöjligt att detta blir 2023 års bästa superhjältespel.

Relaterade texter

2
DC's Justice League: Cosmic ChaosScore

DC's Justice League: Cosmic Chaos

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Suicide Squad: Kill the Justice League må ha blivit uppskjutet på obestämd tid, men det betyder inte att vi saknar digital Justice League-underhållning... tvärtom!



Loading next content