Svenska
Gamereactor
nyheter
The Last of Us: Part I

Bruce Straley är arg över att inte finnas med i HBO:s eftertexter

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Retoriken och budskapet om att det är Neil Druckmann och enbart Neil Druckmann som skapat The Last of Us har spridits likt prosa av såväl Sony som Naughty Dog (och vi inom spelmedia som förmedlat det till er) under de senaste sex åren och när det nu resulterat i att medskaparen och producenten Bruce Straley utelämnats från eftertexterna ("credits") i HBO:s pågående TV-serie baserat på det första spelet. Snålt, sniket, styggt, nedrigt... Det går att säga mycket om det där såklart vilket Bruce Straley gjort i en intervju med Los Angeles Times nu menar att det krävs fackförbund för spelskapare som förhindrar saker som dessa.

"It's an argument for unionization that someone who was part of the co-creation of that world and those characters isn't getting a credit or a nickel for the work they put into it. Maybe we need unions in the video game industry to be able to protect creators."

Hur ser du på detta?

The Last of Us: Part I
Sakta men säkert suddas hans såklart snorviktiga insats som producent för The Last of Us bort ur historieböckerna.

Relaterade texter

The Last of Us: Part I (PC)Score

The Last of Us: Part I (PC)

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Efter tio års väntan är det nu äntligen dags för PC-spelarna att ta del av det vi på Gamereactor anser vara tidernas bästa spel, men håller det verkligen måttet?

The Last of Us: Part IScore

The Last of Us: Part I

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Petters ögon har blivit alldeles sprängröda och vattniga, igen, när han för en fjärde gång tillbringat 15 underbara timmar tillsammans med Naughty Dogs odödliga mästerverk...



Loading next content