Svenska
Gamereactor
lifestyle

BMW är värd för en tävling för att utveckla spel i bilen

Det är värd tillsammans med AirConsole, med tanken att utnyttja potentialen i spelupplevelser i bilen.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Även om det fortfarande är en mycket nischad del av spelvärlden för närvarande, blir bilar mer och mer tekniskt avancerade och har oftare skärmar och HUDs som stöder underhållningsalternativ, till exempel att titta på filmer eller till och med spela spel. Medan Tesla till stor del har varit i framkant när det gäller att föra spel till bilar, fördubblar BMW också denna ansträngning, eftersom den nu har samarbetat med AirConsole för att vara värd för en tävling om att utveckla spel som ska spelas specifikt i bilar.

Tävlingen marknadsförs på Game Developer Conference i San Francisco, som startar om en vecka, med utvecklare som vill vara en del av denna tävling som kan skicka in sina verk från och med idag hela vägen fram till inlämningsfristen den 8 juni.

När inlämningarna är klara kommer de fyra bästa spelen att väljas ut, där utvecklarna belönas med 5 000 euro för sitt hårda arbete. Om de vinnande spelen är av tillräckligt hög kvalitet har AirConsole till och med sagt att det kommer att finansiera spelets fulla utveckling, så att det kan inkluderas på AirConsole-plattformen i bilar som använder tjänsten.

"Som framhållits av bilindustrin på CES sker spel i bilen. Speltillverkare måste börja skapa spel för bilanvändningsfallet, inte bara ta med spel till bilen, säger Antti Makkonen, spelchef på AirConsole. "Att använda telefoner som kontroller inuti bilen gör det tillgängligt och roligt för alla att spela, särskilt med tanke på att inte alla kommer att äga en spelkontroll, eller att spela direkt på bilens pekskärm gör ditt armdäck ganska snabbt."

Detta är en annons:

Kommer du att delta i tävlingen?

BMW är värd för en tävling för att utveckla spel i bilen
BMW


Loading next content