Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
She-Hulk: Attorney at Law Ep. 1-4 (Disney+)

She-Hulk: Attorney at Law EP 1-4 (Disney+)

Vi fick se de fyra första avsnitten av She-Hulk i förväg och har satt betyg på dem...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

De som flitigt läste serietidningar under 80-talet har säkerligen sett fram emot att se Jennifer Walters dyka upp i Marvels filmuniversum, och snart är väntan över på att få se om She-Hulks entré håller eller ej. Av det förhandsmaterialet vi fått se har jag knappast varit imponerad men efter att ha fått se de fyra första avsnitten i förväg är jag positivt överraskad. Så här långt, åtminstone.

HQ

Utan att berätta för mycket om serien och spoila något av vikt handlar She-Hulk: Attorney at Law om advokaten Jennifer Walters som tillsammans med sin kusin, Bruce Banner, råkar ut för en bilolycka. Smällen leder till att Bruce blod blandar sig med Jennifers vilket omedelbart leder till att även hon drabbas av det gröna monstrets vrede och förvandlas till en kvinnlig version av Hulk. Med undantag för att hon, olikt Bruces första år, kan kontrollera sitt humör redan från start och inte alls blir mindre intelligent.

She-Hulk: Attorney at Law Ep. 1-4 (Disney+)
Det blir en hel del rättstvister i de fyra första avsnitten.

She-Hulk: Attorney at Law är på flera sätt olik någon annan TV-serie från Marvel Studios. Till att börja med känns TV-serien ibland som äldre, klassiska TV-serier som Friends eller Seinfeld där varje avsnitt kretsar kring olika saker. Exempelvis är Jennifer i ett avsnitt trött på singellivet och vill testa nätdejting medan hon i ett annat försöker vinna ett rättsfall mot en magiker som missbrukar magin som Wong har lärt honom. Precis som seriens titel antyder kretsar mycket kring det rättsliga och det är för det mesta rätt underhållande. Med anledning av detta består inte avsnitten av särskilt mycket action som flera av de andra serierna, utan desto mer av Jennifers hantering av sitt nya jag och hennes roll som en superhjälteadvokat.

Omedelbart efter att She-Hulk visades upp i trailerform var folk snabba med att kritisera specialeffekterna. Lyckligtvis är specialeffekterna inte fullt så usla som de var på förhand, men de är inte heller på topp. I vissa scener ser She-Hulk riktigt trovärdig ut för att sekunder senare göra någon grimas som får hela hennes ansikte att se ut som en deformerad Hulk och även hennes hår kan ibland se ut som en enda stor, svart gegga. Men, det ser för det mesta bra ut. Vad som inte känns så bra när vi pratar dessa gröna figurer är Abomination som (med undantag för några sekunder i Shang-Chi and Legends of the Ten Rings) gör sin återkomst sedan The Incredible Hulk. Åter igen spelar Tim Roth karaktären och egentligen är det inget fel på hans design, men däremot har han förvandlats till en riktig töntskurk med mesigt sätt att tala och bete sig på som inte alls känns lika obehagligt som i The Incredible Hulk. Han har med andra ord gjort en identisk karaktärsresa som Hulk.

Detta är en annons:

Vid det här laget vet vi alla att humorn i Marvels filmer och TV-serier varierar sett till hur rolig och passande den är. I She-Hulks fall vill jag hävda att den hanteras på ett riktigt bra sätt. Som de flesta av oss redan vet är det inte ovanligt för Jennifer Walters att bryta den fjärde väggen vilket sker även här. Både genom att prata till dig som tittare och göra olika ansiktsuttryck för att krydda scenen lite extra. Det känns till en början märkligt eftersom vi inte varit med om de tidigare i Marvels filmer men ganska snabbt vänjer man sig, och jag lärde mig att gilla det relativt snabbt.

She-Hulk: Attorney at Law Ep. 1-4 (Disney+)
Träningsmontaget med Hulk och She-Hulk står sig som bland det bästa med serien.

Utifrån det jag sett hittills är jag som sagt väldigt positivt inställd till She-Hulk: Attorney at Law. Det är en lättsmält men ack så charmig serie som slår samman en mängd olika karaktärer vi sett tidigare och vi lär definitivt få se ett par andra välbekanta ansikten framöver också. Jag hoppas bara på att de resterande avsnitten håller samma kvalitet som de fyra första som alla är regisserade av Kat Coiro.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
En solid start för She-Hulk i Marvels filmuniversum.
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content