Svenska
Gamereactor
filmrecensioner
Hustle

Hustle

Basketgalningen Hegevall har kikat igenom Sandlers senaste drama och är ganska belåten...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag vet ärligt talat inte hur många filmer jag sett som heter Hustle, Hustlers, Hustler eller Hustle &-nånting. Som uttryck inom film och filmtitlar är det nästan mer uttjatat än Protocol, eller Legacy. I det här fallet borde firma Netflix & Sandler naturligtvis ha siktat in sig på någonting klart mer originellt som säger något mer om storyn i sig, snarare än det supergeneriska "Hustle". För det är en ganska bra film det är, om än extremt typisk och förutsägbar. En underdog-historia om att aldrig ge upp, om tillfälligheter och om kämpaglöd. Om all krossa alla odds och om att stå för vad man tror på och lite på sina instinkter.

HQ
Hustle
Sandler gör en trovärdig NBA-scout och visar ännu en gång upp dramatiska kvaliteter som enkelt överglänser hans förmåga att vara rolig.

På så sätt skiljer sig Hustle inte en mikrosekunds millimeter från 99% av alla sportfilmer som någonsin gjorts. Och det kan man här såklart kritisera utan att ens behöva tänka efter. Adam Sandler spelar åldrat college-löfte inom basketen som efter en ordentlig handskada och 300 000 munkar arbetar som scout för anrika NBA-laget Philadelphia 76ers. Hans karaktär får i uppdrag att hitta nästa stora talang inför årets draft och på en bakgata i Mallorca stöter han på Bo Cruz (som spelas av Utah Jazz-centern Juancho Hernangomez) och mot sin chefs vilja plockar han med sig Cruz till Philly för att träna honom till nästa stora basketstjärna. Inget går som det var tänkt, dock. Och precis som Bo måste Sandlers figur Stanley kämpa sig upp från inget, till allt. På vägen stöter de båda på drösvis med problem och som underdog-story tar filmen om lite väl många gånger, mest troligt för att framstå som mindre förutsägbar än vad den egentligen är, men i grunden handlar det bara om att Sandler och regissören Jeremiah Zagar kör samma "twist" tre gånger istället för att nöja sig med den genretypiska enstaka omgången.

Hustle
Utah Jazz-spelaren Juancho Hernangomez är strålande i rollen som Bo Cruz.

Sandler är bra dock, han spelar lågmält trött och plågad här. En positiv och varm figur som ser på livet klart mer lättvindigt lekfullt än hans syn på basket som sport och det märks tydligt att Hustle är byggd på Sandlers enorma kärlek för sporten. Det lyser ständigt igenom. Utah Jazz-stjärnan Juancho Hernangomez är dessutom förbluffande bra som skådespelare och toppar till och med Ray Allen i Spike Lee:s ikoniska He Got Game, här. I ett par scener tillsammans med sin nioåriga dotter Lucia visar han upp ett överraskande brett register och hans trovärdighet är klockren hela filmen igenom.

Detta är en annons:
Hustle
Basketscenerna är väldigt bra.

Hustle blir lite för typisk, lite för "safe" och under mittersta akten känns det som om filmen går på sparlåga, men det gör inte mig så himla mycket då basketinramningen är välgjord vilket räddar upp det mesta för egen del. Som livslång NBA-fanatiker njöt jag i stora drag av alla de NBA-spelare som medverkar, att Kenny Smith spelar namnstark agent här och att Anthony Edwards spelar "skurken" Kermit. Dr. J finns med på ett hörn också precis som Boban och Trae/Lowry och för mig var basketscenerna helt superbt genomförda, då inte minst träningsmontagen där Bo Cruz slipar sina skills som dribblare samt skytt. På det stora hela är Hustle ingen särskilt minnesvärd historia, den kommer därmed inte sorteras in tillsammans med He Got Game eller Basketball Diaries när tiden passerat utan snarare glömmas bort. Men som skaplig torsdagsunderhållning för en basketfrälst, fungerade den rätt bra.

06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
En helt okej film om att slå från bottenläge, övervinna alla odds... Adam Sandler är idag alltid bättre i dramaroller än när han försöker vara rolig
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Hustle

Hustle

FILMRECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Basketgalningen Hegevall har kikat igenom Sandlers senaste drama och är ganska belåten...



Loading next content