Svenska
Blog
Peacemaker ger mersmak

Peacemaker ger mersmak

När man spenderat en lång tid i karantän så är bra serier A och O för din överlevnad. Ungefär lika viktig som jag kan tänka mig att penicillin var när den kom och gjorde att den vanliga förkylningen inte tog död på patienten. Och sen är det ju väldigt viktigt med kontakter i dagsläget så man slipper vada igenom träsket av dåliga serier och filmer som det finns på tok för mycket av på våra streamingkanaler. Då är det ju helt fenomenalt att ha allas vår finske pinne Mäki och Gose-Månsen på redaktionen att slänga iväg ett och annat S.O.S till när man håller på att drunkna i illaluktande filmer som Eternals eller serien Zoo.

Och den räddade handen som sträcktes ut stavades Peacemaker. Vad kan jag säga annat än att John Cena, allt är förlåtet för filmen The Marine som du en gång gjorde och förpestade en hel fredagskväll för mig. När jag som mest gick omkring och hängde megaläpp efter att ha sett sista avsnittet på Doom Patrol så kom han i sin vit röda uniform med sin skinande lilla söta hjälm på huvudet och muskler som hotar att spräcka både byxor och skjorta. Men inte mig emot. Humorn är helt i min smak och jag kommer på mig själv att skratta hejdlöst som en dåre i min ensamhet. Buttbaby och shimparm är nu två nya ord som används flitigt av Majsan för att förolämpa inte ont anande kollegor på redaktionen, vilka får ni själva lista ut. Ni borde verkligen inte missa denna serie, men tyvärr har det bara släppts tre ynka avsnitt och de betades av lite väl snabbt och nu sitter man som en heroinist och skriker efter mer i ren abstinens.

John Cena  är som klippt och skuren för denna roll och jag har nu en ny karaktär jämte Deadpool som jag svär min eviga kärlek till. Musiken är underbar och för mig tillbaka till det ljuva åttiotalet och pudelrockarnas era och låtarna går nu på repeat på min Spotify på jobbet där jag dansar runt som om ingen ser innan min kollega kommer på morgonen. Peacemaker blev ljuset i tunneln mitt i karantänen och jag tackar James Gunn för det skruvade sjuka manuset han skrivit. Passar mig som handen i handsken. När jag sedan flöt omkring i ren olycka i väntan på nästa avsnitt räckte Gose-Månsen ut sin hand och räckte mig tipset på Harlan Cobens nya miniserie på Netflix, Stay Close.

Jag har plöjt alla Cobens serier och älskat de alla, och denna gjorde mig inte heller besviken. Härligt spännande och att få vila ögonen på Richard Armitage som en gång spelade Thorin Ekensköld i Hobbit-filmerna är bara det en bonus och inte helt fel. Inte det minsta. Brittisk mordmysterier när det är som bäst och det är sjukt lätt att bli sittande, bara ett avsnitt till. Och så ett till och plötsligt är det måndag. Så råkar ni sitta där i TV-soffan och scrollar som en och annan galning, lägg av med det. Här har du två fina tips, så gör om gör rätt. Lovar de kommer inte göra dig besviken. Eternals där emot kommer sabba din kväll. Just saying.

Har du hunnit kasta dig över Peacemaker än? Vad tyckte du?

HQ