Svenska
Amazons The Lord of the Rings serie (The Hype is Real)

Amazons The Lord of the Rings serie (The Hype is Real)

Skrivet av zleck1337 den 4 augusti 2021 kl 00:42

Det var väldigt längesen jag bloggade här på Gamereactor så vad passar då inte bättre än att skriva lite om det som ligger mig väldigt varmt om hjärtat J.J.R Tolkiens verk.

Som alla vet så håller Amazon på att producera en serie som baseras på The Lord of the Rings och här om dagen så dök en ny bild upp på internet och jag blev helt paff och gåshuden reste allt hår på armarna när jag fick se denna bild. 

Jag tänkte skriva lite vad jag tror detta kan vara. Staden påminner väldigt mycket om Valmar som ligger i Valinor (The Undying Lands) och bakom ljusskenet så kan man se skymten av två träd som med största sannolikhet är Laurelin och Telperion som är den enda ljuskällan i hela Valinor och Beleriand (forntida Midgård) Man kan även se en person som står och tittar mot träden och vem kan detta vara? Vem vet, det kan vara en av dom första alverna eller kanske eventuellt en av The Valar.

Detta är alltså en scen som utspelar sig före första tidsåldern under Silmarillions första början The Years of the Trees då Melkor/Morgoth och spindeln Ungoliant erövrar över riket och ska störta ner träden för att lägga Valinor i ett stort enda mörker.

Jag skulle tippa på att detta är en flashback scen likt scenen från The Lord of the Rings: War of the Last Allience. Vi kommer få en kanske 10-15 minuter lektion på vad som hände innan The Secund Age som serien utspelar sig i för att hänga med i handlingens tidsresor.

Detta är vad jag spekulerar och jag är ordentligt hypad inför denna serie :) Jag hoppas att vi får se så klart mer från den första tidsåldern då jag mer än allt vill se material från Silmarillion.

vad tror ni?

 

HQ