Svenska
Bortglömda Pärlor- Looney Tunes: Carrot Crazy (GBC)

Bortglömda Pärlor- Looney Tunes: Carrot Crazy (GBC)

Skrivet av tryffel8 den 13 oktober 2021 kl 22:24

Man vet  vad man har att vänta när man spelar ett gammalt spel från Franska infogrames. Snygg grafik, ofta väldigt bra soundtrack,hög svårughetsgrad och ibland, riktigt bra spel överlag.

 Världens kanske, kändaste kanin (Bugs) Eller Snurre sprätt och den inte fullt lika kända Lola (vars debut skedde i filmen Space Jam bara ett par år innan Carrot Crazt kom ut) kamperar ihop på jakt efter stulna morötter över fem världar i traditionell 2dplattform. Längs vägen möter dom andra bekanta looney-tunes karaktärer som står i deras väg som Bossar i form av bland annat   Råbarkar-sam och Mars-Marvin.

Du kan välja vem av dessa två karaktärer du ska spela med och kan närsomhelst med att enkelt knapptryck skifta karaktär mitt i spelet, något som kommer att vara nödvändigt flera gånger.  Snurre sprätt besitter förmågan att gräva i jorden för att ta sig till nya platser, samt förmågan att flytta på objekt.  Lolas egenskaper är färre men betydelsefulla då hon har ett paraply som gör att hon enkelt kan segla ner från höga höjder utan att ta skada, något som visar sig vara väldigt användbart.   Det visar sig snabbt att just gränsen för riskabel  fallhöjd är väldigt lågt satt i detta spel och att Lolas paraply kommer till användning väldigt ofta, därför sätter jag henne som självklar förstakaraktär och använder så fort inte Snurres hjälp är nödvändig. Båda har en hammare till hjälp att slå fiender med och båda kontrolleras annars snabbt och smidigt. Längs banan samlas också morötter som i tillräcklig mängd ger båda karaktärerna en begränsad hopp-flygförmåga i luften, som ibland krävs för att ta sig över vissa hinder.

Carrot Crazy var en av de första spelen att släppas till Gameboy Color hösten  1998 och satte direkt standarden för hur maskinen kan användas rent tekniskt med sina stora sprites, mjuka animationer och färgglada grafik. Något som också bidrar till den sköna atmosfären är ett glatt och catchy soundtrack.

 

Looney Tunes: Carrot Crazy lyckas förmedla humorn och atmotsfären från sina förlagor i ett snyggt och väldigt  roligt spel.

Betyg 7/10

 

 

 

 

HQ