Svenska
Blog

Tony Scotts bästa filmer

Skrivet av Petter den 29 november 2022 kl 14:35

Den avlidne Tony Scott (lillebrorsa till Ridley) är en av vår tids främsta och står bakom ett tiotal riktigt sevärda filmer, varav fem av dem har hamnat på min topplista. Here goes nathink!

 

(5) Top Gun

Han har gjort så många riktigt bra filmer, Tony. Jag gillar verkligen Top Gun och från många andra filmskapare hade den säkerligen toppat listan, men här får den faktiskt nöja sig med en femteplats.

 

(4) Days of Thunder

Rubbin is racin', Harry! Jag älskar Days of Thunder. Har alltid älskat den. Sett den säkert 50 gånger vid det här laget och kan hela partier utantill. Visst är den dränkt i klyschor och riktigt tramsig bitvis, men också äckligt cool. Cole Trickle är Tompas bästa karaktär, någonsin.

 

(3) Man on Fire

Originalet med en sjövild Scott Glenn i huvudrollen är inget vidare. Ingen favorit hos mig. Tonys remake med Denzel i huvudrollen är däremot alldeles lysande och förutom att den har nerv, spänning, atmosfär, känsla, atmosfär, realism så är den svinsnygg och mörk.

 

(2) Den siste scouten

Jag har skrattat mer åt Tony Scotts ikoniska omaka-par-actionkomedi än vad jag gjort åt flertalet älskade komedier och så cool som Bruce Willis är här, är det verkligen inte många filmastjärnor som ens kommer att komma i närheten av.

 

(1) True Romance

Tarantinos geniala manus. Scotts fantastiska regi. Det finns ingenting i Tonys portfolio som kan mäta sig med briljansen i True Romance.

Tony Scotts bästa filmer

HQ