Svenska
Blog
Mina tre mest efterlängtade storfilmer

Mina tre mest efterlängtade storfilmer

Skrivet av Petter den 15 maj 2022 kl 18:04

Jag ska vara ärlig, min lista har förändrats ganska radikalt det senaste halvåret, när det gäller de tre kommande storfilmerna (högbudget) som jag längtar allra mest efter. Mycket har med den alldeles utsökta, ljuvliga, fantastiskt tjusiga och inbjudande teasern för Avatar 2 att göra och min växande kärlek för Dune som scifi-universum (har nu läst ut Messiah, också). Så! Ny lista, nya filmer eller åtminstone andra filmer på nya placeringar. Here goes nathink!

(3) Fast X

Jag vet. Jag vet. Fast and the Furious är skräp. Renodlat, koncentrerat superskräp. Jag håller i allra högsta grad med om det, men jag kan inte få för att jag verkligen dyrkar Fast 9. Jag ääälskar den filmen så pass mycket att jag skrattar med maximalt vidgade näsborrar bara av blotta tanken på att se om skiten. För jag tror såklart inte alls att Vinnie Diesel ville göra en komedi, eller att han idag ser på sin film på det sättet. Jag ser den dock som den kanske mest lyckade parodin sedan Spaceballs och har sett Fast and the Furious 9 hela fyra gånger, redan, och haft preciiiiiis lika roligt varje gång. När en surmulen Johnny Cena zipline-mosar genom hela Skottland, skriker jag av skratt. När Diesel plötsligt blir Hulk och river ned ett fabrikstak på sig själv och 40 Swat-poliser för att sen bara kliva upp under 900 ton betong och borsta av sig - skriker jag av skratt och när Diesel kickflippar en 240 ton tung pansartransport likt en Statoil-skateboard och prickar ett inkommande stealthbombplan, skriker jag ännu mer av gapskratt. Just därför längtar jag krampaktigt efter ännu mer komik i den tionde och "sista" filmen.

(2) Dune: Part 2

Dune (1) var och förblir en strålande, lysande film. Perfekt uppbyggnad, perfekta karaktärspresentationer, perfekt världsbyggande och etablerande av originell scifi-mytologi. Jag älskar den och ser såklart därmed väldigt mycket fram emot tvåan och trean (Messiah) som jag hoppas blir av.

(1) Avatar: The Way of Water

Ingen kommande storfilm gör mig lika biosugen som Jim Camerons hårt efterlägtade uppföljare till tidernas mest inkomstbrinagde långfilm. 13 år har han hållit på, Cameron, och filat på manus och utvecklat den teknologin som The Way of Water baseras på och jag tror tveklöst att det blir en åktur att minnas.

Vilka är dina tre?

HQ