Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor pratar med SVT om Ultima Online

Gamereactor pratar med SVT om Ultima Online

Skrivet av Petter den 30 september 2022 kl 22:51

SVT ringde förra veckan. "Spelade du Ultima Online när det begav sig?" Japp, en dåvarande kollega mer eller mindre tvingade mig, haha. Intervjun är en del av ett härligt inslag om spelet som nu firar 25 år, där jag gaggar om att jag var naken i spelet under flera veckor om hur fränt det var när producenten Garriot (som också intervjuas här) dog i form av den "odödlige" Lord British. Klassiskt spel, roligt inslag. SVT bgorde göra mer sånt här. Kika här!

HQ
Retro Nonsens®: Rush'n Attack

Retro Nonsens®: Rush'n Attack

Skrivet av Petter den 30 september 2022 kl 21:38

Jag såg det för första gången hemma hos min klasskompis Jonas. Jag var åtta och Rush'n Attack var så fränt att jag storknade. Supersvårt med tidernas sämsta spelkontroll men musiken var sanslöst bra och designen på hela skiten var för sin tid läckert. När man spelar det idag drabbas jag nästan av magknip över hur omöjligt det ätt styra den där Green Beret-gubben. Herregud, haha.

Köttgryta i tryckkokare

Köttgryta i tryckkokare

Skrivet av Petter den 30 september 2022 kl 20:55

Det blev kärlek vid första ögonkastet. Direkt. Totalförälskad. Min Instant Pot Pro anlände som jag skrev tidigare idag, igår, och till middag idag gjorde jag min Östersundska Köttgryta® (som i grunden är fransk köttgryta men gjord i Östersund) på 34 minuter. Vanligtvis tar den cirka fem timmar i min underbara Staub-gryta. Fem till sex timmar. När 34 minuter hade gått idag var jag ohyggligt skeptisk, även om jag såklart fattar att det går snabbare att laga mat under tryck, men ändå. Trettio! Fyra! Minuter! På den tiden hade rödvinet, buljongen, tomatpurén och sojjan blivit en mörkröd/brun, suuupergod sås som tjocknat, fransyska-grytbitarna hade blivit supermöra så att de trillade isär och grönsakerna (morot, purjo, gul lök, palsternacka, selleri) hade i mångt och mycket smält och blivit en del av den underbara såsen och potatishalvorna var perfekta. Vi åt den med lite creme fraiche och rostat bröd. Frank gillade. Helen älskade. Jag älskade medan Vega testade men helt enkelt inte fick i sig den. 😁 Hon fick falukorv och makaroner istället.

Sammanfattningsvis är jag otroligt imponerad. Svinbra inköp.

Rallyfredag!

Rallyfredag!

Skrivet av Petter den 30 september 2022 kl 15:39

Dagens Racing Dreams-klipp är nu uppladdat och det handlar om ännu mer rally i Dirt Rally 2.0 eftersom det är så otroligt, olidligt, orimligt roligt. Helt enkelt. Nästa vecka drar jag igång lite Assetto Corsa-videos men ja, idag är det Rally Spain som gäller och jag sätter min mörkblå Subaru WRX STI S14 i ett krondike, som en idiot. I denna video pratar jag också igenom mina erfarenheter som ägare av en Mitsubishi Lancer Evo IX, en Subaru 2009 WRX STI och en 2015 WRX STI (som jag sålde för sex veckor sen) samt korar min favorit av de tre rallykälkarna. Go!

Gamereactors 6DOF Full motion-racingrigg består av ett SR2-system från svenska Simrig som monterats på en Modus Ultimate från Swedish Rig Design och sen placerats ovanpå en Traction Plus Platform från Next Level Racing. Detta drivs av en HP Omen 45L med AMD Ryzen 9 och AMD 6950 XT Red Devil, och i monitorväg använder vi oss av tre stycken LG CX 55" Oled-TV:s. Rattbasen är en Fanatec DD2 med en Podium M4 GT-ratt och Heusinkvelds Ultimate Plus-pedaler.

Jag gubbgissar Bellator 286

Jag gubbgissar Bellator 286

Skrivet av Petter den 30 september 2022 kl 15:31

Inatt schmäller det, igen. Andra helgen i rad då Bellator dunkar på med ett finfint matchkort och med tanke på hur orimligt blekt matchkort UFC satt ihop inför lördagens nonsensshow, är det Scott Coker & Company jag tänker lägga min tid på denna helg (du kan se Bellators galor gratis i appen Pluto TV), när det kommer till mixed martial arts. I vanlig ordning har jag gissat lite på hur det kommer att sluta. Here goes nathink!

 

Patricio Pitbull vs Adam Borics

Jag tycker att det är super-super-synd att det inte är AJ som möter Pitbull inatt, för en andra omgång. Förstår inte riktigt hur Bellator tänker här men antar att det såklart har att göra med att AJ gått upp en viktklass och att Pitbull vill hålla sig sysselsatt. Borics är en tuff herre, har vunnit fem på rad och jag tror att han kommer att norpa Patricios guldskärp, här. Om! Om han kan hålla sig från att ställa sig bredbent i mitten av ringen och börja slunga läder, för då kommer han att somna. Ingen står pall för Pitbulls släggor. Ingen. Jag tippar Adam via enhälligt domslut.

 

AJ McKee vs Spike Carlyle

AJ är min favoritfighter inom Bellator idag, ljuvligt teknisk, kaxig, lång, allsidigt varierad och dominant fighter vars farsa stod för de enskilt, överlägset sämsta fighterna inom IFL, när det begav sig - haha. Spike kommer bland annat från UFC där han åkte på smörj och jag tror att han kommer at vara förhållandevis chanslös mot McKee som är bättre, på allt. Jag tippar att AJ leker lite med Carlyle i första ronden och sen slår ut honom i andra. Hårt.

 

Aaron Pico vs Jeremy Kennedy

Pico är brutalt underhållande och även om jag tror att före detta UFC-fightern Kennedy kommer att kunna sätta emot inledningsvis, tror jag att han kommer att dras in i slagdueller med Aaron som kommer att släcka lyset, för Jeremy. Pico vinner via knock i andra, han med.

 

Vad tror du?