Svenska
Blog
Energidrycker

Energidrycker

Jag tror de flesta gamers, och annat löst folk, öppnar en burk av Monster, Red Bull, Power King eller annar märke, någon gång under sitt liv. Diskussionen om vad som "smakar bäst" eller om energidrycker är djävulens påfund lägger jag åt sidan, för den känns rätt onödig. Däremot tänker jag dela med mig av mina egna erfarenheter kring denna dryck och hur den följt mig genom mina år.

Nuförtiden dricker jag betydligt mindre än vad jag gjorde förr. Detta av flera anledningar. Dels tycker ajh oftast att det är onödigt att lägga pengarna på det. Men det sker ju ibland, ändå. Jag är inte så kräsen och kan dricka billiga varianter, så om det finns erbjudande på Power King eller annan budgetvariant så kan jag lika gärna köpa det. För mig är inte skillnaden i smak sådär enorm, även om det såklart finns sorter och smaker jag föredrar. Jag tycker exempelvis Monster har ett bra utbud av smaker jag själv föredrar, och har ibland (med som sagt med sällan nu) någon i kylen, ibland kan jag kickstarta morgonen med en sådan. Jag tycker om att variera så det är oftast en blandning när jag köper smaker, även om jag under en lång period enbart drack den blåa sockerfria.

När morgonen startas med recensionsuppdrag "behövs" en Monster. 

En annan anledning till det minskade förbruket är att jag tar en del mediciner som i sin tur ökar min puls. Det känns då dumt att göra det ännu mer liksom med att trycka i sig energidrycker. Det mår jag oftast inte så bra av. 

Jag dricker inte kaffe, men väl te och chokladkaffe så energidryck kan ibland vara en sådan där grej att om jag känner för att sitta uppe och spela länge på natten så kan någon slinka ned. När jag satt hela dagarna vid datorn så blev det också en sådan där vanesak att en energidryck var det som dracks till samtalen på Discord osv. Nu tillbringar jag betydligt mer tid vid konsolerna och då är det oftast Pepsi Max som blir drycken, istället.

Man kan givetvis göra långa utläggningar om hur onödigt det är, egentligen. Men precis som med mycket annat är det något man "unnar sig", sådana laster har de flesta på något vis. Mängder med saler i vår vardag är onödiga, men så länge det inte blir en sjuklig konsumtion av något känns det ju ändå som något som gör livet lite roligare. Lite godare.

Dricker du själv energidryck och isåfall, vilket märke och smak? 

HQ