Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Midnight Suns är gratis denna helg

Midnight Suns är gratis denna helg

Jag har ju varit lite sugen på detta spelet så det känns skoj att det under helgen är en liten gratisperiod. Såg att det fanns billigt på nätet med, så om jag gillar det blir det ett köp. Blandningen av turbaserat och kortspel känns som något för mig, så jag kommer spela det frekvent nu under helgen och se om det då är värt att införskaffa!

Har du spelat det, och vad tycks? 

HQ
Tillbaka till skogen

Tillbaka till skogen

Gym, skog och hemmaträning. Mellan Netflix och Tv-spel är det mitt liv. Rehabilitering tar förstås mycket utrymme, lite som ett jobb mellan allt det roliga. Vi har haft en trasig bil ett par veckor så jag har fått träna hemma mestadels, och jag var lite orolig att promenaden i skogen skulle gå värdelöst. Men, så fel man kan ha och så glad man kan bli när det ändå fungerar. Ryggen jublade, sen efter 90 minuters promenad skrek den av förvåning. Men så skönt, ändå. Hemma blev det frukost/tid lunch med två smarriga hamburgare och nu ska jag spela spel och skriva recension. 

HQ
Recension av Atelier Ryza 3 imorgon

Recension av Atelier Ryza 3 imorgon

Jag har spelat Atelier Ryza 3: Alchemist of the End & the Secret Key den senaste veckan och recensionen publiceras imorgon. Jag hoppas ni är pepp på att läsa den. Jag kör den sista långa sittningen av spelande idag, putsar in det sista av texten och har till och med tagit egna bilder på spelet som jag ska använda för recensionen, det ni! 

Som sagt, imorgon går texten upp! Pepp pepp! 

Nintendo ID, Account... Jag sliter mitt hår i frustration

Nintendo ID, Account... Jag sliter mitt hår i frustration

Nåja, jag behöll lugnet. Men rubriken måste ju dit. Men, eftersom Nintendo nu ska stänga ned Eshop på Wii U och 3DS tänkte jag köpa det där spelet jag sneglat på. Jag pratar förstås om Pocket Card Jockey. (OBS! Inget skämt alltså). Så jag lade till 100 kronor i tron om att det skulle dyka upp där i shoppen. Det gjorde det ju inte. Istället fanns pengarna på mitt Nintendo Account, så jag var ju tvungen att koppla ihop dem. För jag menar, varför inte två olika konton, liksom. Det är ju ändå Nintendo vi snackar om. 

Allt detta krångel för att rida lite snell hest.

Problemet var ju såklart att jag inte kunde lösenordet till Nintendo Network ID, men det var ju bara att skicka efter ett nytt. Men nej, email var inte bekräftad så det gick inte. Hur bekräftar man den då? Jo, man går in på sitt konto, som jag inte hade lösenordet till...

Fram med mitt Wii U, där var jag som tur var inloggad och kunde bekräfta. Nytt lösenord, nu ska pengarna över. Men nej, Nintendo Network ID skapade jag i Norge. Så, det gick ju förstås inte eftersom det nu var fel region. Det går ju heller inte att byta. Eller, det går, men då försvinner alla pengarna från Nintendo Account. 

Tre konsoler och en mobiltelefon behövdes för att få in 100 riksdaler på eshopen. 

Så, jag fick ta bort mitt konto. Skapa nytt, se till region var samma nu mellan de båda. Sedan en jäkla massa inlogg igen. Till slut fanns där pengar både på 3DS och Switch. Skynda att ladda ner spelet innan någon från Nintendo hinner låsa kontot för misstänkt bedrägeri, eller nåt annat skit. 

Nu är spelet nerladdat. Och mitt hår är som tur var kvar på skallen. 

Energidrycker

Energidrycker

Jag tror de flesta gamers, och annat löst folk, öppnar en burk av Monster, Red Bull, Power King eller annar märke, någon gång under sitt liv. Diskussionen om vad som "smakar bäst" eller om energidrycker är djävulens påfund lägger jag åt sidan, för den känns rätt onödig. Däremot tänker jag dela med mig av mina egna erfarenheter kring denna dryck och hur den följt mig genom mina år.

Nuförtiden dricker jag betydligt mindre än vad jag gjorde förr. Detta av flera anledningar. Dels tycker ajh oftast att det är onödigt att lägga pengarna på det. Men det sker ju ibland, ändå. Jag är inte så kräsen och kan dricka billiga varianter, så om det finns erbjudande på Power King eller annan budgetvariant så kan jag lika gärna köpa det. För mig är inte skillnaden i smak sådär enorm, även om det såklart finns sorter och smaker jag föredrar. Jag tycker exempelvis Monster har ett bra utbud av smaker jag själv föredrar, och har ibland (med som sagt med sällan nu) någon i kylen, ibland kan jag kickstarta morgonen med en sådan. Jag tycker om att variera så det är oftast en blandning när jag köper smaker, även om jag under en lång period enbart drack den blåa sockerfria.

När morgonen startas med recensionsuppdrag "behövs" en Monster. 

En annan anledning till det minskade förbruket är att jag tar en del mediciner som i sin tur ökar min puls. Det känns då dumt att göra det ännu mer liksom med att trycka i sig energidrycker. Det mår jag oftast inte så bra av. 

Jag dricker inte kaffe, men väl te och chokladkaffe så energidryck kan ibland vara en sådan där grej att om jag känner för att sitta uppe och spela länge på natten så kan någon slinka ned. När jag satt hela dagarna vid datorn så blev det också en sådan där vanesak att en energidryck var det som dracks till samtalen på Discord osv. Nu tillbringar jag betydligt mer tid vid konsolerna och då är det oftast Pepsi Max som blir drycken, istället.

Man kan givetvis göra långa utläggningar om hur onödigt det är, egentligen. Men precis som med mycket annat är det något man "unnar sig", sådana laster har de flesta på något vis. Mängder med saler i vår vardag är onödiga, men så länge det inte blir en sjuklig konsumtion av något känns det ju ändå som något som gör livet lite roligare. Lite godare.

Dricker du själv energidryck och isåfall, vilket märke och smak?