Svenska
Blog

My Chemical Romance är tillbaka

Ja, egentligen var ju bandet tillbaka redan i slutet av 2019 då dem först lät meddela sin efterlängtade men otippade återförening och sen spelade ett par helt utsålda gig. En världsturné utannonserades också men så kom pandemin...

Två år senare är nu världsturnén back on track och ingen är mer taggad än vad jag är. Ingen. Jag misstänkte starkt att det faktiskt fanns ny musik inspelad också men vågade inte riktigt hoppas, men så inatt fick jag en notis om en helt ny singel från bandet. Jag började skaka så kraftigt att jag väckte sambon och kunde knappt ens förmå mig att trycka på play. Nu har jag lyssnat ett oräkneligt antal gånger och jag älskar den sex minuter långa comebacken. Det låter som My Chemical Romance och det låter som Bullets/Three Cheers-eran i allra högsta grad. Nu är ju frågan om det faktiskt kommer ett album också, jag vill gärna tro det åtminstone. Vill du lyssna så kan du göra det här. 

Om det inte redan var underförstått så älskar jag My Chemical Romance. The Black Parade är ett av mina absoluta favoritalbum genom alla tider. Vi alla på redax älskar MCR faktiskt, i synnerhet Petter som körde stenhårt på snedlugg och eyeliner när det begav sig, även Mäki enligt säkra källor. Ljuger jag lite grann nu? Fullt möjligt. Den 14:e juni står dem på scenen på Gröna Lund och jag kommer vara där, något som jag hade mycket svårt att tro någonsin skulle ske när bandet splittrades 2013. Kommer jag grina? Inte uteslutet. 

Gillar du My Chemical Romance? 

My Chemical Romance är tillbaka

HQ