Svenska
Blog

Jag har slutligen konverterat

Jag har kört Windows som mitt primära operativ till datorn i hela mitt liv, men nu räcker det. Windows 11 blev den sista droppen. Det är samma gamla med ett lite fräschare utseende, that's it. Jag skulle kunna skriva en hel artikel om alla problem jag haft med Windows senaste åren men jag väljer att låta bli.

Så i måndags bar det av till Elgiganten och jag kom hem en stund senare med en Macbook Air, den sista pusselbiten i mitt hem skulle man nästan kunna säga. Mitt hem är väl utrustat i Apples ekosystem (till sambon med Androids stora förtret) och det var egentligen bara Macen som fattades. 

Men, Apples underbara ekosystem  i all ära så var det faktiskt av musikaliska skäl som jag slutligen skaffade en Macbook. Jag har skapat musik i Windows i flera år och det har väl fungerat okej, men det är också oerhört mycket som inte fungerat och det har varit idel krångel med plugins, drivrutiner som bara lägger av och inte minst min största ärkefiende: latens. Det märks särskilt när man spelar in piano och särskilt om man kör en MIDI-padda. Det är alltid, alltid fördröjning och att sedan sitta med mixen och justera är bara irriterande, man tappar lusten. Det slutade med att jag började göra allting på min iphone istället och även om det är pilligt att hålla på med en sån liten skärm så fungerade allting åtminstone som jag ville utan problem. Så längtan efter en Mac bara växte sig större för varje dag som gick och nu efter två dagar med den så är jag närapå förälskad, allting som strulade med Windows existerar inte i Macen, det bara funkar som det så fint heter. Att ett såpass kompentent program som Garageband dessutom följer med gör det ju bara bättre. Nästa stora inköp blir helt klart Logic Pro, den saken är klar, men tills vidare klarar jag mig oförskämt bra med Garageband. 

Mac har förstås sina nackdelar de med, men för min del är musiken det viktigaste och där är dem så överlägsna att det nästan är löjligt. För att inte tala om hur mycket mer logiskt Mac OS faktiskt är när det kommer till kritan. PC-spelandet har jag dessutom praktiskt taget nött bort så den biten känns inte heller som någon direkt förlust. 

Kör du Windows eller Mac?

Jag har slutligen konverterat

Den är ju inte direkt ful att kolla på heller...

HQ