Svenska

GR är inte längre en plats för mig

Skrivet av navyseal den 12 juli 2021 kl 13:35

En bitter insikt eftersom sidan har besökts flera gånger dagligen ända sen den startade, vilket i sig är häpnadsväckande och utan motstycke hos mig så det är med stark betoning på just Bitter när jag konstaterar att den här sidan inte längre är något för mig.

inte för att jag har slutat gilla spel eller inte uppskattar texterna, nyheterna och många av de bloggarna som postats här utan för att känslan efter att ha gått in här sällan är mer positiv än negativ. Det positiva väger inte längre över det negativa.

Det är en hårdare atmosfär här än förut, tonen är bitskare och mycket tolereras för tolererandes skull som i slutändan ger mer negativitet än positivitet. Renodlade nazistiska konspirationer florerar, nu senast i nyheten om mer inkludering av hbtql-individer i Marvel skrivs det om hur svenskar kommer vara i minoritet om en generation, redaktionsmedlemmar ondgör sig över woke-propaganda i diverse filmer osv osv och sånt står kvar utan påpekande eller radering.

jag själv gör mig skyldig till att bidra till den negativa attityden här när jag går i clinch mot sånt och även det bidrar till att netto-känslan av ett besök här sällan är positiv.

nå, det står givetvis GR fullt ut att tillåta och moderera vad de vill och målet för mig här är inte att uppmana dem till förändring, främst iof för att attityden som går mig emot delas högt upp i hierakin här att någon förändring vore osannolik, utan bara berätta varför någon som har varit med från början nu inte känner glädje av sidan längre.

Det är för mycket hätsk attityd mot feminism, nyheter publiceras med denna attityd i åtanke och vad den kan ge upphov till i form av aktivitet på sidan och kryddas för att ge så bra grund som möjligt, rasism får stå kvar i kommentarsfält, kvinnohat får stå kvar i kommentarsfält, att häckla hbtql-inkluderande sker varje gång en nyhet på ämnet lyfts fram( även i vissa redaktionsbloggar..), häcklande av allt som betitlas "woke" sker dagligen på sidan. Och det är tröttsamt. Inte för att allt woke är av godo, men känslan är att allt som premierar kvinnor, homosexuella, svart, minoriteter eller liknande attackeras som woke av både medlemmar och del av redaktionen.<br />
 

Sidan har varit en källa för otroligt mycket glädje i livet genom åren och det petter och Jonas har skapat här har varit genuint fantastisk. Men jag måste konstatera att det har förändrats. Och är inte längre en sida för mig.

Tack för dem här många åren!

HQ