Svenska
Blog
Pitstop: Orimligt taggad på Singapore GP

Pitstop: Orimligt taggad på Singapore GP

Äntligen fredag och äntligen lite F1 på kalendern igen. Är väldigt, väldigt taggad på helgen lopp i Singapore som i min bok är en av årets höjdpunkter. Bilarna ser ju så kriminellt läckra ut under lamporna och staden är en riktigt fräck backdrop till den högoktaniga racingen. Att Singapore dessutom erbjuder årets antaligen största utmaning för deltagarna är bara extra krydda på moset och jag är övertygad om att det blir ett utmärkt lopp på söndag. Även om mästerskapen i stort redan är avgjorda med Red Bull och Max Verstappen som otvivelaktiga segrare. 

Med både FP1 och FP2 avklarade så är det fortfarande förvånansvärt svårt att dra några konkreta slutsatser annat än att vi högst sannolikt kommer få se minst en av bilarna dundra in i väggen under kvalet eller loppet, samt att överhettning definitivit kommer bli ett problem för en hel del i helgen. Både förare likväl som bilar, och för AlphaTauri såg de sanneligen inte speciellt lovande ut med båda bilarna utslagna på grund av mekaniska fel. Stackars Pierre Gasly säger jag bara, han förtjänar så mycket bättre kärra under sig och hoppas innerligt att ryktena om hans flytt till Alpine nästa år är sanna. 

Självfallet dundrar jag ut en fläskig F1-analys under morgondagen precis som alltid, så håll ögonen öppna och dela med er av era tankar i den tråden när artikeln väl dyker upp. 

HQ