Svenska
Blog
Åttio miljoner kronor in i väggen

Åttio miljoner kronor in i väggen

Charles Leclerc och Monaco är två ting som verkligen inte går ihop och huruvida det är otur eller prestationsångest och hjärnspöken som ställer till det. Ja det är den stora frågan. För i det historiska tävlingen som hölls inför Monaco GP så drog monegasken Niki Laudas ovärderliga Ferrari 312B3 rakt in i väggen vid Rascasse,

"I lost the brakes. I lost the brakes! I braked, the pedal was hard, and it went to the floor," skrek han över radion innan bilen slutligen snurrade och drog rakt in i väggen med bakdelen först. "I was lucky to have it at that moment, because if I had had it at another place, it was no good… the problem is that I got scared. I arrived normally in the corner."

Panikångest om något, speciellt i en oersättlig bil värderad till närmare åttio miljoner kronor. Nu i efterhand har bilder på hur bromsskivan lossnade funnit sig ut på nätet, vilket också var orsaken till kraschen. Men oberoende av om det var hans egna fel eller inte så representerar detta bara ännu ett misslyckande för honom på hemmaplan och jag hoppas innerligt att han för en gång skull ska få komma i mål oskadd på den kniviga banan.

Monaco går av stapeln den 29:e maj och undertecknad längtar något olidligt efter vad som definitivt är en av de stora höjdpunkterna på F1-kalendern. Vad tror du om Leclercs chanser och olyckan?

HQ