Medlems- och redaktionsbloggar. Dagsfärska nyheter, tunga artiklar, intervjuer, personliga bloggar, intressanta forumdiskussioner och rättvisa recensioner. Gamereactor är Sveriges största speltidning- och spelcommunity Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Besatt av indiska barberare

Besatt av indiska barberare

Jag vet inte riktigt hur eller när det hände. Men jag kan helt enkelt inte sluta bli fascinerad, ja rent av trollbunden av asmr-videos från indiska barberare. Ju smutsigare, destu bättre. Nedgångna, fallfärdiga lokaler med uppenbart söndertvättade handdukar, tveksamma redskap och litervis av hårolja. Sarwan "the tapping king", mäster-knäckaren Manoj Master, Baba sen den kosmiska barberaren eller den ständigt charmerande Shamboo med sina ofrivilliga tics. Där finns så klart en uppsjö av andra tallangfyllda filurer men de ovan nämnda hör till mina personliga favoriter.

Dessa herrar ruvar på en hel arsenal av mer eller mindre udda, unika tekniker och deras fantasi verkar inte veta några gränser. Skillnaden mot vad vi här i västvärlden anser vara massage kunde inte vara större och den indiska metodiken verkar fokusera mer på att vara uppiggande och ibland rent av skärrande. Hoppas innerligt att jag någon gång får chansen att själv uppleva det. 

Någon annan som kikar på indisk asmr och har ni några kanaler att tipsa om?

 

HQ
Streamingtips: Hårdrock på Export

Streamingtips: Hårdrock på Export

Emellanåt överraskar faktiskt svenska televisionen och framförallt är deras musikprogram väldigt välproducerade. Så även Hårdrock på Export som just nu går att streama på Svt Play. Fullproppad med nya härliga intervjuer där gamla storheter får säga sitt och jag kan varmt tipsa om det. Oavsett om du är metalhead eller inte. Europe, Yngwie, Bathory, Candlemass och massa annat godis och friskt tempo. Knappast regelrätt djupdykande men fyra timmar tungmetallsdokumentär som celebrerar den svenska metallscenen, det bör ingen tacka nej till! Spana omgående in det här.

Vilka svenska metallskivor håller du närmast hjärtat?

Vad sysslar ni med Ferrari?

Vad sysslar ni med Ferrari?

Vilket otroligt race för Max Verstappen. Dominerande, iskall och framförallt en solid strategi från teamet gjorde att han kunde säkra ännu en seger. Kort och gott det perfekta avslutet inför sommaruppehållet och i kampen om världsmästartiteln leder han nu med åttio (!) poäng mot Charles Leclerc. Även Perez gjorde ett bra om än inte otroligt race där han återhämtade flera placeringar efter det kalkon-artade kvalet under lördagen.

Mercedes är definitivt tillbaka nu och hösten kommer bli otroligt spännande. Jag tror inte det är någon tvekan längre om att de kommer lyckas komma ikapp och gå om Ferrari i konstruktörsmästerskapet. Teamet har uppenbarligen jobbat vansinnigt hårt med att stabilisera bilen och både Hamilton och Russell gör otroligt bra ifrån sig just nu. Om de nu dessutom kan börja våga skruva upp effekten på sin motor så kanske vi även får se dom slåss med Red Bull om vinster under säsongens andra del. 

Dagens stora frågetecken är så klart Ferrari. Ross Brawn, snälla kom tillbaka och rädda teamet från sig själva för detta är bara smärtsamt. Makalöst märkligt usla strategiska beslut och den som tyckte det var en bra idé att slänga hards på Leclercs bil borde avskedas. Snacka om kalkon. De är som vanligt superba under kvalet men loppen faller dom ur händerna och det går nog nu definitivt säga att säsongen är körd för dom. En andra eller möjligen tredjeplats i konstruktörsmästerskapet. Något måste hända nu.

Vad tycker ni Ferrari borde göra för att få rätsida på situationen?

 

Sebastian Vettel tackar för sig

Sebastian Vettel tackar för sig

Spekulationerna har pågått hela året och igår blev det bekräftat. Sebastian Vettel tackar för sig och lämnar sporten efter denna säsongen. Föga förvånande så kunde inte Aston Martin övertyga honom att stanna i ytterliggare ett år och jag tror inte någon av oss är speciellt förvånade. Teamet har kämpat i motvind sedan de kallade sig Racing Point och den tidigare så snabba Mercedes-kopian var en flopp förra året, likväl som årets koncept. 

För en flerfaldig världsmästare så kan det knappast vara speciellt underhållande att slåss om brödsmulorna i bakdelen av fältet och det är tydligt att Aston Martin inte kommer vara med i någon titelstrid inom de nämaste åren. Trist att Vettel aldrig högg på Red Bulls erbjudande om att komma tillbaka till dom, jag tror vi i så fall kunnat få se honom inom sporten i några år till. Att hoppa över till Aston var utan tvekan hans största misstag i karriären. 

Men vem vet, kanske får vi se honom återvända igenom några år på samma vis som krutgubben Fernando Alonso. Han var i en liknande situation med McLaren, fast i bakdelen av fältet med en genomrutten bil och behövde helt enkelt lite andrum. En paus. Det kommer kännas lite konstigt utan Vettel i F1. Han har ju trots allt varit en otroligt framstående profil inom sporten i många, många år. Av det gamla gardet kvarstår nu bara Fernando och Hamilton. 

Så vem kan komma att ersätta Vettel i Aston Martin? Ja det är en bra fråga, teamet är i behov av stjärnglans och om nu Piastri tar över Fernandos säte i Alpine nästa år så är det kanske inte omöjligt att spanjoren flyttar över till Stroll & Co.Någon yngre tallang tror jag nämligen inte att Aston Martin är intresserade av. Lance må vara en helt okej förare men han saknar ännu erfarenheten och förmågan att faktiskt leda ett F1-team. Nej där behövs någon äldre talang. 

Vad tror ni andra, vem kan tänkas ta över det öppna sätet hos Aston Martin nästa år?

Kattbädden Maya, ge mig!

Kattbädden Maya, ge mig!

Som vissa av er kanske vet så har jag två fluffiga pälsmonster hemma. Rysligt bortskämda så klart och precis som varje god (och tokig) kattmänniska så är jag ständigt på jakt efter nya pinater som kan glädja kissarna. Något som osökt fick mig att snubbla över vad som ser ut att vara den underbaraste av kattbäddar jag någonsin sett. Maya Donut heter den.

En syndigt stor donut-formad kudde av fuskpäls i olika färger, och nu är jag besatt. Jag bara måste införskaffa den till dom små liven, men precis som alltid när det kommer till att köpa prylar till katter så är det lite som att spela tärning med djävulen. Man vet aldrig riktigt hur det kommer sluta. Ofta är det ju kartongen som är det mest spännande. 

Men jag kommer oavsett testa och hålla tummarna. Sängen har fått fin-fina recensioner på deras sida och ni kan alla spana in den här

Har någon här erfarenhet av denna kattbädden eller har ni några andra strålande tips som kan passa två fluffiga pälsmonster?