Svenska
Blog
Officiellt supertaggad på att dinera under vattnet

Officiellt supertaggad på att dinera under vattnet

Om Jorden fortfarande snurrar och världen inte står i brand så blir det fine dining i Norge nästa år. Jag har varit intresserad ända sedan nyheten om den nyöppnade krogen nådde mina öron 2019 men ville veta hur det hela utvecklade sig innan jag bestämde mig. Konceptet med en restaurang till hälften belägen under vattnet, i karga havsförhållanden är förstås en alldeles fantastisk idé men man vill ju veta att menyn också motsvarar miljön.

Under i Lindesnes fick sin Michelinstjärna redan året efter öppning, 2020 men då var det som bekant inget särskilt gynnsamt läge att åka på matresa men världens största undervattensrestaurang har behållit stjärnan även genom pandemin och nu har vi nog bestämt oss ändå, att det är hög tid. Att sitta där i mörkret, lätt salong, i en robust betongkoloss fem meter ner i det isiga vattnet i Nordatlanten och avnjuta havets delikatesser medan vågorna slår. En hel del talar för att det mycket väl kan vara en topp 10-upplevelse när livet så småningom skall summeras. Go! 

HQ