Svenska
Blog
Svingod Pinot Noir för under hunkan

Svingod Pinot Noir för under hunkan

Jag säger som Edward Blom, "stackars alla nykterister i denna värme" och det var därmed dags att prova ett nytt vin jag hört mycket gott om. Enligt uppgift ett utmärkt rött sommarvin, lämpligt för lättare mat som sallader, charkuterier och ost och eftersom det endast kostade 89 riksdaler på bolaget och sommaren nu går mot sitt slut så slog jag till och jag var inte besviken. Revenge of the Little Pig visade sig vara en synnerligen trivsam tysk med viss fräschör. Riklig druvkaraktär med bra syra och tydligt rödfruktig med toner av körsbär, hallon och jordgubbar. En lätt kryddig avslutning med hint av vanilj från ekfat sätter knorren på grisen. 

Det är långt ifrån den bästa Pinnen jag druckit men samtidigt, för det priset så var det en trevlig bekantskap och vill man inte lägga 150-300 kronor på en flaska så är det här ett utmärkt alternativ. Det passar också den som tycker att röda viner är för tunga. Den hämndlystna lilla grisen är nämligen oerhört lättdrucken och betydligt tunnare än de flesta i sitt slag men också väldigt känslig för temperatur och bör därmed serveras något kyld, 15-16 grader är perfekt. Så fort det blev lite för varmt så tappade det snabbt all charm och blev obalanserat, trist och kvalmigt. 

Revenge of the Little Pig finns på välsorterade systembolag. Jag köpte min flaska i Eriksberg, Göteborg men den går också att beställa hem eller till sin lokala butik. 

Har du något favoritvin i värmen? 

HQ