Svenska
Blog
Min hamster Murre bröt nyckelbenet

Min hamster Murre bröt nyckelbenet

Skrivet av Krysslåda den 10 oktober 2016 kl 18:43

Idag var jag in med min lille gosesnuttis Murre, till veterinären. Han har brutit nyckelbenet!!

Olyckan skedde när jag och Murre övade frivolter i sängen. Murre fick till en finfin volt men missade landningen en smula och föll ner på golvet istället för i sängen.

Enligt veterinären måste Murre ta det lite extra varsamt i några veckor och får absolut inte springa i sitt hamsterhjul. Så då får han väl hjälpa mig med sudokun (som jag brukar lösa när Murre springer i hjulet) istället!

Jag lovar att jag aldrig ska öva frivolter med Murre igen!

HQ
Bastusäsongen drar äntligen igång!

Bastusäsongen drar äntligen igång!

Skrivet av Krysslåda den 25 augusti 2016 kl 11:15

Nu är vi snart inne i september och då ska jag likt många andra kasta av mig kalsingarna och börja basta! Bastusäsongen drar som bekant igång, sina vana trogen, lagom till skolan börjar. Klockan 19 varje dag kommer jag därför befinna mig i bastun och utnyttja faciliteterna.

Jag är ingen nakenfis så jag solobastar vanligen om det inte är i nödfall.
Och till alla turbobastare därute - kom ihåg att dricka redigt mycket vatten så att ni inte tuppar av i bastun! Och till er astmatiker som vill basta - kör hårt! Det lättar på spänningarna i luftvägarna. Kom bara ihåg att ANDAS!

Ha en trevlig bastustund!

HQ
KASSLER till middag - smarrigt värre!

KASSLER till middag - smarrigt värre!

Ikväll blir det KASSLER till middag. Finns det något smarrigare att pressa in i sin glapptrut än en tokigt mustig KASSLER med paprikasauce och haricot verts?

Denna briljanta rätt är nog den som äts mest i det Krysslådska hushållet. När jag får finbesök bjuder jag ofta på denna svulstiga überrätt och reaktionerna brukar variera allt ifrån att de rusar upp i vildsint förtjusning till att de sätter sig ner och tjutlipar i högljudd falsett eller blir kroniskt överglad!

Det är viktigt att köttet ska vara 100 % KASSLER och inge stygg-kassler från Eldorado med alla möjliga tillsatser. Jag brukar pretto-beställa KASSLER direkt från min lokala slaktare då jag har kontakter i slaktbranschen och får köttet hemkört direkt till dörren - en förmån som jag erhållit i och med min karriär som tung pretto-bloggare på GR.

Här är mina egna tips på hur du fixar en rysligt smaskig och lättlagad KASSLER.

För fyra personer behöver du:

16 kg potatis

Paprikasauce
1 grön mango
1 skrynklig selleri
1 vitlöksklyfta
1/2 msk levertran
1 liter joltcola (eller motsvarande mängd cubacola)
1/2 dl nötcreme
En halv låda tigerskott
2 gröna paprika
salt och peppar
1 kruka tulpaner

KASSLER
ca 3kg KASSLER
1/2 msk fiskolja

Tillbehör
150 g haricots verts

Så här gör du:

Stormkoka potatisen tills allt vatten är borta.

Paprikasauce:

Hacka lök i köket. Strimla paprikan, mangon och sellerin i finfina bitar. Fräs dem i en stekpanna!
Tillsätt smulad nötcreme, vatten och joltcola. Låt det sjuda. Få en explosiv och rökig touch genom att kasta ner ett par tigerskott och smaksätt med salt och peppar.

KASSLER: Strimla KASSLERN och stek dem i en stekpanna tills den har en gyllenbrun färg.

Tillbehör: Koka haricots verts i saltat vatten ca 4 minuter.

Klart att servera! Ät upp din nörd!

Frisbee-golf - En sport för RIKTIGA män!

Frisbee-golf - En sport för RIKTIGA män!

Det finns en sport som kräver en rejäl machomuskel-he-man-kille för att utöva. Den kallas frisbee-golf och går ut på att kasta en liten rund plastgrej så långt man bara kan med sikte mot en korg som står ute i skogen nånstans.

Sporten har blivit på modet de senaste åren efter att ha legat i dvala i typ två decennier. Nu ska plötsligt alla utöva den och marknaden för dessa frisbees har bokstavligen exploderat!

Jag har börjat utöva denna sanslöst mustiga toksport på hobbynivå och tycker faktiskt att den kan vara ganska avkopplande! Frisbee-golf är dessutom billigt i jämförelse med vanlig golf.

För att spela frisbee-golf behöver man egentligen bara en bra midrange-frisbee som nybörjare, men vill man känna sig lite tuffare och proffsigare kan man också köpa ett nybörjar-kit som innehåller en putter, en midrange och en fairway driver.
Många "wannabees" köper en distancedriver, som oftast brukar vara mycket svårkastade i jämförelse med midrange och fairwaydrivers, eftersom det låter häftigare och i tron om att de kommer kasta riktigt långt. Vanligtvis blir det dock precis tvärtom och frisbeen hamnar på sniskan uti ruffen istället.

En nackdel som jag upplever med många banor är att de oftast är för lätta och för enformiga. Det finns även för många par 3-banor och för lite utvecklingspotential. Med fler par 4-banor, par 5-banor eller trick-/specialbanor så skulle en runda kunna bli mer utmanande och rolig att gå. Så det rekommenderar jag alla banläggare ute i landet att tänka på!

Avslutningsvis vill jag uppmana er att prova på denna sport. Det är en lugn och stilla hobby som även den klenaste lilla "gamerdude" kan spela utan att oroa sig för att kasta tillräckligt långt eftersom sporten är mer teknikinriktad än styrkeinriktad.

Seså! Ut och kasta din nörd!

Min hamster Murre

Min hamster Murre

Jag och min hamster Murre var på Byggmaxx och köpte strösselgrus till uppfarten. På vägen hem fastnade vi i en milslång bilkö!

Jag slog på luftkonditioneringen för det var säkert närmare 30 grader i bilen. På ena utblåset har gallerskyddet gått sönder och ligger helt öppet. Murre var dessvärre på bushumör och klättrade omkring i bilen som en liten Duracell-kanin. Medan jag är upptagen med att fingra på bilstereon så hör jag plötsligt (!) ett *tjonk* följt av ett *piiiip*.

Lille Murre har fastnat i utblåset!

Jag vrider upp luftkonditioneringen på max och... "Ett, tu, tre!", så flyger min fina lilla hamster ut igen och landar mjukt och behagligt i passagerarsätet. En smula omtöcknad kravlar han sig upp på sina ben och kryper därefter upp i min famn!

När vi kom hem bjöd jag honom på en extra havrekaka. Det var den lilla sötnosen sannerligen värd! <3