Svenska
Blog
Robocop roar!

Robocop roar!

Skrivet av Kaiser den 4 november 2023 kl 03:37

Jag skriver sällan blogg. Men ville dela med mig lite om det nya Robocop spelet till moderna konsoler. Efter att ha spelat den i 5 dagar i rad så kan jag säga att jag har otroligt kul med spelet. Man kan tro den är en lost relic fps spel ifrån 2007. En bra sådan vill jag säga! Jag tokälskar den första Robocop filmen. 

Så för mig att se en semi-open world hub baserad hårdkokt fps spel i det mörka Detroit, med Peter Weller som Robocop låter för bra för att vara sant. Och här är vi slutet av 2023 där sådan spel existerar. Striderna är köttiga och våldsamma. Det är väldigt mycket kaos och förstörbara föremål när det hettar till. Grafiken kan se riktig läcker ut vid vissa tillfällen. Robocops karaktär modell är en ren fröjd att kolla på under dialoger. 

Och på tal om dialogerna, dem är väldigt välgjorda. Du får flera val ibland i dialoger och det är så himla coolt att höra Peter Wellers röst som Robocop när han delar ut replikerna. Han gör en sån himlans bra jobb. Ska inte skriva en alltför lång blogg men ville avsluta med hur mycket spelet växer på mig ju mer jag spelar den.

HQ

Xbox Showcase stank

Skrivet av Kaiser den 12 juni 2022 kl 20:54

Herregud vilken sörja av showcase. Det var bara 3 spel som såg intressanta ut. Och det var "High on Life", "Diablo IV" och "Starfield". Resten av 27 spel eller vad det var såg verkligen ointressanta ut i mina ögon. Nästan inga av spelen gav den coola "next-gen" känslan heller. Förutom High on Life. Den såg riktig bra ut. Nää jag tackar Gud för att PS5 existerar. 

 

Jag hoppas däremot att Xbox kommer brilljera nån gång. Då kan det vara värt att skaffa en Series X. Men absolut inte just nu...

 

Vad tyckte du om showen?

HQ
Coolaste fighting kollektionen införskaffad

Coolaste fighting kollektionen införskaffad

Skrivet av Kaiser den 26 juni 2021 kl 13:15

Älskat SNK sen barndomen. Jag upptäckte och beställde denna härliga kollektion som exklusivt släpptes i Spanien och Portugal. Den kommer med fysiska versioner av olika SNK fighting klassiker, som är lite svåra att få tag i fysiskt till PS4 pga dem gjordes i limiterad utgåva. Det medföljer även en fysiskt soundtrack cd, och en cool bok där man kan se artworks på olika karaktärer inom SNK världen som t.e.x. det alltid charmiga Terry Bogard med sin "engrish" brytning.<!--/data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_210626_131436_020.sdoc-->

Är spelet KISS till Dreamcast kiss?

Är spelet KISS till Dreamcast kiss?

Skrivet av Kaiser den 25 april 2021 kl 14:37
This post is tagged as: Dreamcast, First person shooter, KISS, Sega, PC

Någon som äger en Sega Dreamcast? Har du nånsin kollat genom Dreamcasts lilla lista med 624 spel och lagt märke till spelet KISS Psycho Circus: The Nightmare Child, kliat på huvudet och sagt 

"vad i helbobo är detta?" Ett fps baserad på 70-tals rock'n roll gruppen KISS?

Okej, jag ska börja med att säga att just KISS, med stora bokstäver (så att det inte ser ut som jag menar något annat ...), var en av dem första musikgrupperna jag lyssnade på under tonåren. Och även om jag inte lyssnar mycket på rock och metal nuförtiden så är det ändå ett band som jag gillar, och jag vet deras kulturella värde. Strutter är nog en av mina favoritlåtar med dem. Helst 1978 demo versionen.

Med det sagt, så är jag även en tjackis för 90-talsshooters som Doom, Quake och Unreal för att nämna några. Och när man kollar på bilder och klipp ifrån KISS spelet så ser man att dem verkar ha hämtat mycket ifrån just dem titlarna.

Så, det var en självklar val för mig att vilja ha denna som en del i min Dreamcast kollektion. Trots dåliga betyg, och trots att PC versionen är bättre optimerad, så ville jag testa den för mig själv.

Så vad tycker jag om spelet efter att ha spelat det i ett tag? Utan att göra detta för långt. Jag diggar det. Det är en grym, underskattad och bortglömd klassisk shooter med utmanande, snabb takt i en djupt uppslukande och gotisk värld och soundtracket är fantastiskt och riktigt stämningsfullt. Det finns även en fiendetyp i spelet som har samma namn som en av mina favoritlåtar som jag nämnde lite högre upp. På tal om fienderna så älskar jag verkligen designen på dem. Du har allt från mördarclowner, demoniska tanter och apor på cykelhjul(yep) som gör livet surt för en.

Det enda riktigt negativa är att det kan bli lite för mörkt ibland och det gör det svårt att se. Man kan heller inte ändra ljusstyrkan i inställningar. Lite tråkigt att man heller inte kan spela multiplayer med sina vänner.

Trots att jag gillade det mesta av DC versionen, så rekomenderar jag PC versionen för den verkar vara ännu bättre trots att jag själv inte har spelat den. Jag kan tyvärr inte få igång den till datorn. Spelet är nämligen abandonware otroligt nog. Vilket betyder övergiven programvara.

Så, om du ser dig själv som ett retro fan av 90-talsshooters, ge då denna en chans! 


PC versionen: 


https://youtu.be/S7PWd6_KXK4

Dreamcast versionen: (hittade tyvärr inget footage i bra kvalite) 


https://youtu.be/IBzKVEhABxM

En Sega klassiker som aldrig kom till väst

En Sega klassiker som aldrig kom till väst

Skrivet av Kaiser den 22 april 2021 kl 04:47
This post is tagged as: PS3, Initial d, Sega, Racing

Dags för min tredje del i bloggseriet om importspel som jag äger och som jag rekomenderar trots språk barriären.

Denna gång ska jag skriva om Sega arkad drifting racing spelet "Initial D - Extreme Stage" som släpptes först till arkadmaskiner och sen till PS3.

Om det är något spel som Sega skulle verkligen ha släppt här i väst. Då är det detta! Om du gillar andra Sega racing spel som Outrun, Sega Rally, Daytona för att nämna några. Då är detta din jam!

Initial D är en serietidning, som blev till en animerade serie som sedan hamnade i arkadhallar. Och några av dem spelen konverterades till konsol. Det gjorde det möjligt för spelare att tävla ordentligt med japanska bilar genom tekniskt utmanande bergsvägar utan att lämna sina vardagsrum. PS3 versionen är sista gången då serien lämnade arkadhallarna och släpptes till konsol. Det finns mycket nyare spel i serien som har aldrig släppts igen till konsol pga nån anledning, trots sin popularitet i Japan.

Men nu låt oss fokusera just på Extreme Stage. Du skapar din egen förare, sen utmanar du olika karaktärer från serien. Som jag nämnde tidigare så kör du och din motståndare genom olika coola japanska bergsvägar med galna kanter, som du måste svänga bilen snabbt med. Det är otroligt smidigt och roligt att svänga och köra, i klassisk Sega racing anda. Spelet erbjuder också en pumpande eurobeat soundtrack som gör körandet ännu mer hektisk. Du kan även ändra vädret hur du vill vilket påverkar körandet. Vill du köra på en bergsväg när det är midnatt, samtidigt som det spöregnar? Varsågod.

Bilvalet i Extreme Stage kan bäst beskrivas som litet men mycket varierat. Från de 23 tillgängliga modellerna får spelarna en mängd autentiska JDM-legender inklusive Nissan 180SX, Nissan Skyline GT-R V-spec R32, Mazda RX-7 och huvudpersonen Takumis hjältebil, den mäktiga Toyota Sprinter Trueno AE86.

Jag rekomenderar detta sjukt mycket om du har en PS3 som sitter där och dammar. Och om du älskar japanska racing spel. Större plus att det är utvecklad av Sega.


Gameplay: https://youtu.be/0_hfgB-xSg4